Sovrum inspiration lila

sovrum inspirationJag har suttit och spanat efter lite inspiration till mitt sovrum som idag går i lila och beige men där jag vill lägga till lite fler accentfärger och få en lite mer modern känsla. Jag gillar det här sovrummet med en hög sänggavel, heltäckningsmatta, snygga mörka möbler och stilrena detaljer. Blommorna kompletterar bilden med sina lite starkare lila färger som matchar det grå på ett snyggt sätt i inredningen.

 

Sovrum inspiration och tips:

1. Välja inredningsstil till sovrummet:Gillar du mörka bastanta möbler kanske New england stilen är något att inreda i? För en mjukare framtoning i inredningen kanske den orientaliska stilen passar? Du kan självklart mixa inredningsstilar. Kanske har du ärvt en vacker gammal byrå i mahogny? Den framhävs och matchas snyggt av en i övrigt diskret inredning vad gäller färger och övriga möbler.

2. Ett sovrum ska vara ett rum för vila och ge dig en positiv start på dagen. Du kan fundera över vilka andra känslor du vill att rummet ska framkalla. Det kan därför vara bra att ha lite koll på feng shui vid inredningen av sovrummet:Några nyckelord är: Städat, lugna färger, lagom fria ytor, stabil och skön säng, och ev undvika speglar i sovrummet.

3. Se till att du har bra förvaring för dina kläder och andra saker. Att börja morgonen med att leta igenom en ostädad garderob i en timme efter dina kläder är ingen höjdare.

4. Få inspiration av hotellrum när du inreder ditt sovrum: inredningen är ofta stilren med fokus på sängen med mjuka och mycket textilier. Att sätta en hög sänggavel på sängen gör att sängen kommer ännu mer i fokus i rummet.

Undvik i sovrummet:
– Undvik elektriska apparater i sovrummet. Alla elektriska apparater avger strålning, alltså inte bara mobiler och bärbara telefoner utan t ex tv-apparater, väckarklockor och lysrör också. Olika apparater har olika stora fält, ett lysrör har ett fält på 5 m medan en mobil har ett fält på 300 m! När vi dagligen utsätts för strålning både hemma och på jobbet, påverkar det vår stressnivå och vårt immunförsvar och vi får svårare att återhämta oss.

Undvik även:
Arbetsrelaterade ting, vassa hörn på möbler, alltför starka taklampor, speglar, övrig elektronik, tvättkorg för smutskläder

Satsa istället på:
Mjuka textilier, symboler för tvåsamhet, levande ljus, dämpad belysning, möbler med rundade hörn, ordning och reda

Sovrum inspiration:

inredning sovrumsovrum inspiration

 

 

 

 

Hoppas du fick lite inspiration till sovrummet!