Sovrumsinspiration i lila färger

Jag hittade det här härliga sovrummet på nätet och måste göra ett litet inlägg med sovrumsinspiration!

sovrumFärgerna i lila, mullvad och grått är perfekt inför hösten när vi vill ha det lite mysigare hemma med en varm känsla i sovrummet. Jag gillar verkligen sänggaveln, lampan och sängbordet! Tapeterna är jag lite tveksam till, lite för oroliga för att ha i ett sovrum tycker jag, eller vad tycker du? Bild från House to home.

 

 

 

 

 

 

sovrum inspirationsovrumsovrum

 

 

 

 

 

Inspiration till sovrummet

Visst är sovrummet ovan mysigt! Jag gillar de dova, mörka färgerna som gör det till ett sovrum man vill vara i. Jag var lite tveksam till tapeterna först men eftersom de bara är på en vägg kanske det funkar ändå, man ser ju inte dem när man ligger i sängen.. Spegel på väggen och spegel på sidobordet ger glamour till rummet!

Så här inreder du sovrummet:

– Börja med att rensa bort allt som inte ska vara i ditt sovrum, det blir sedan lättare att se vilka möjligheter sovrummet har.
– Samla inspiration till ditt sovrum från bilder på nätet och i tidningar. Välj den stil som du trivs bäst med  och som är lätt att variera. Försök att ha en diskret bas i inredningen av ditt sovrum för att sedan byta ut gardiner, kuddar och liknande.
– Fundera ut vilken inredningsstil du vill ha i sovrummet. Vilken stil får du mest inspiration från? Är det en stilren hotellstil, en snygg  New England stil eller en romantisk lantlig stil du vill ha?
– Hur ser golv och väggar ut i rummet? Om du har mörka golv så kanse vita möbler kan vara bra för att ljusa upp, passar perfekt in med new england stilen! Om du vill ha mörka möbler så ska du kanske försöka använda lite ljusare textilier så det inte blir för mörkt.
– Sprid ljuset i inredningen. Ljuset är viktigt när du inreder ditt sovrum. Bordslampor med dimmer ger bra myskänsla. Satsa mer på mindre ljuskällor än på takbelysning. Ställ gärna flera ljuskällor bredvid varandra, det blir ett mer dramatiskt intryck än att sprida ut dem i inrednigen. Levande ljus och lyktor ger mysig stämning!

inspiration sovrumsovrum

 

 

 

Länkar inspiration sovrum

Möbler till sovrummet hittar du på Inreda. Mer inspiration till sovrummet hittar du här. Kuddar från Inredningsbloggar, Walk in closet

Twitter i mobilen

Ha en skön dag och hoppas du fick lite sovrumsinspiration!