Inspiration svensk design

Häromdagen var vi från Inredningskursen på besök på stockholm design district på Rosenlundsgatan i Stockholm där det finns många spännande företag inom svensk design. Vi blev väldigt väl omhändertagna där av trevliga representanter för de olika företagen: Sweet style kontorsinredning, Office line kontorsstolar, Morgana avskärmning av kontor, och Ljungbergs textilier.

inredning design

Design Mitab

I samma lokal satt även Mitab (möbler för offentlig miljö) och Desyt (mattor med fokus på miljötänk). Se de vackra fåtöljerna här från Mitab. Mitab har i över 30 år utvecklat och tillverkat kvalitetsmöbler för offentlig miljö. Inredningsföretaget utvecklar möbelserier tillsammans med unga, duktiga formgivare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ovan stolar från Office line kontorsstolar med snygga och funktionella kontorsstolar för olika behov och med olika design. Stolen till vänster heter Lei och är speciellt utformad för kvinnor, som ofta vill ha lite nättare kontorsstolar än män och har mindre behov av många spakar för att ställa in stolen. Inställningarna finns smart gömda under stolen för att kunna förena snygg design med funktion,.

Sweet style design kontorsinredning

Jag blev väldigt imponerad av Sweet style kontorsinredning: En genomtänkt designserie av kontorsmöbler där varenda detalj räknats med: från var datorsladdarna ska gömmas till ett kort som används för att få tillträde till det flyttbara förvaringsskåpet. I kontorsserien finns höj och sänkbara skrivbord samt olika typer av andra bord, samt mycket mer.

 

 

 

Se mer inspiration till att inreda kontor hemma!