..av inredningstävlingen blev:

Grattis Lollo– Du vann det fina påslakansetet från Jotex för ditt fantastiska recept “Italiensk vegetarisk lasagne”!

Till er andra som tyvvär inte vann denna gång vill jag tacka så mycket för era fina bidrag och jag önskar alla en fin dag!!(Vinnaren utsågs genom lottning)

Kram Karoline

Italiensk Vegetarisk Lasagne

Ingredienser

3 medelstora auberginer
2 ägg
1.5 dl vetemjöl
1 dl parmesanost, riven
125 g mozzarella, i små bitar
Olivolja till stekning
0.75 tsk salt

Tomatsås:
250 g krossade tomater
0.5 gul lök
1 vitlöksklyfta
5 blad färsk basilika, strimlade
3 msk olivolja
ca 0.5 tsk salt
1 nypa socker
Massa parmesanost till servering

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225 grader.
Skala auberginerna och skär i 0,5 cm tjocka skivor på längden. Lägg skivorna på en lutande skärbräda, strö över salt och låt stå i ca 30 minuter, så den bittra saften rinner ut. Torka av aubergineskivorna lite lätt med hushållspapper.
Värm upp olivoljan till tomatsåsen i en kastrull. Hacka lök och vitlök och fräs försiktigt i kastrullen. Tillsätt krossade tomater, basilika, salt och socker. Låt puttra under lock på svag värme i 30 minuter.
Vispa hastigt upp äggen i en stor djup tallrik, och häll upp mjölet i en annan. Vänd först aubergineskivorna i äggvispet och vänd därefter i mjölet. Smörj en ugnsfast form med lite olja, lägg i aubergine och ugnsstek i ca 10 minuter, vänd skivorna efter halva tiden.
Dela aubergineskivorna i två eller tre bitar på tvären. Varva aubergine, tomatsås, parmesanost och mozzarella i en liten ugnsfast form. Avsluta med tomatsås.
Gratinera i ugnen i ca 15 minuter.