Jag har på sistone börjat engagera mig mer ideellt eftersom jag har lite mer tid över. Känns väldigt bra att få göra något betydelsefullt. Den 3 december utförde vi på Amnesty en ljusmanifestation/namninsamling och spred information om den fruktansvärda situationen för kvinnor och barn i Colombia. Manifestationen utfördes som en del i den kampanj som drivs nationellt i frågan och insamlade namn skickades till presidenten. I Colombia pågår en väpnad konflikt sedan 45 år och sexuellt våld mot kvinnor och barn sker utbrett och systematiskt. Mycket få förövare har ställts inför rätta och många få offer har fått hjälp. Mörkertalet är stort och skammen för de drabbade bidrar till att många inte vågar anmäla. Amnesty arbetar för att stopa straffriheten för dessa brott! Det finns många osannolika historier att läsa om familjer som trasas sönder på hemska sätt genom olika slags övergrepp mot flera familjemedlemmar..

Det var många som skrev på namnsinsamlingen men jag blev chockad över de iskallt nonchalanta som bara gick förbi!  Hur som helst så gör Amnesty ett fantastiskt bra jobb för de många bortglömda oskyldiga människor (inklusive barn) som fängslas/torteras/misshandlas osv. Läs mer på deras hemsida.

Jag har valt att stödja Amnesty men även Läkare utan gränser eftersom de är de välgörenhetsorganisationer som jag dels tycker är väldigt bra och som inte har en VD som tar en stor del av intäkterna. Alla kan göra något litet, betyder mer än man tror.