Bokrecension artikel om Sällskapet

bokrecension

Jag har tidigare skrivit en bokrecension om den spännande boken Sällskapet som kommer ut nu i september. Jag läste häromdagen en artikel från tidningen Realtid om författaren och advokaten Peter Lillthors där han berättar om sin bok och om hur en del av handlingen är verklighetsförankrad. Jag tycker att boken är mycket  spännande och jag kan verkligen rekommendera den! Den är inte skriven enligt en typisk mall som många andra författare använder och den känns därför lite extra originell och spännande.

Här får ni ett utdrag ur artikeln:

“Peter Lillthors har länge velat skriva en roman. Han startade redan som 25-åring då han var nykläckt jurist och satt ting och i hovrätt. Den romanen blev dock inte klar eftersom karriären tog för mycket tid.

Men intresset att skriva om juristmiljön och domstolsvärlden har suttit kvar. Efter två och ett halvt års arbete lanserar han boken Sällskapet under bokmässan den 28 september.

Särskilt spännande tycker han att det är att iaktta hur bolag agerar när det handlar om mycket pengar.

– Jag har varit med på några affärer eller potentiella affärer som har handlat om över en miljard kronor och då blir det speciellt. De regler som gäller i vanliga fall blir på undantag eftersom det blir så stort.

När han skrev boken hade han en utgångspunkt. Det skulle handla om en process som rörde stora belopp. Första tankarna gick mot att det skulle handla om läkemedelsbolag.

– Men sedan kom jag att tänka på den här oljekatastrofen med BP och kom på att dessa bolag är enorma. Kostnaden för ett oljeläckage blir gigantiskt. Plus att man får en bad will.

Utan att avslöja för mycket av boken berättar han att det som händer är att oljebolaget skyller ifrån sig på en svensk underleverantör som har levererat en säkerhetsutrustning. För att vinna processen anlitar de ett hemligt sällskap av jurister som finns i Sverige som får i uppdrag att köpa skiljeprocessen och övertyga två av tre domare för att vinna skiljeförfarandet.

Handling Sällskapet

Boken börjar med att katastrof inträffar i Mexikanska golfen. En oljerigg har skakats av en kraftig explosion och flera miljoner liter olja hinner spridas i havet innan läckan stoppas. Förödelsen blir stor och oljeriggens ägare, företaget WWP, pekas ut som skyldiga till tragedin.

I Stockholm blir advokaten Johan Ström ny medlem i Sällskapet, ett hemligt nätverk inom Stockholms maktelit.  Johans första uppdrag som medlem i sällskapet kommer när advokatfirman han jobbar på anlitas av WWP.  Medlemmarna i Sällkskapet ska se till att oljeriggens ägare inte döms för miljökatastrofen och en stor summa pengar ligger i potten för att säkerställa domen. Men allt blir inte som det var tänkt…

 

Länkar bokrecension:

Bevaka boken på Adlibris, eller Bokus

Fler boktips, Bokrecension

Hoppas ni läser boken och att ni fick nytta av bokrecensionen!