Hemma hos Pernilla!

inspiration hemma

Från Family Living

Hemma hos Pernilla Wahlgren går inredningen i bruna toner. På Gizmolinas blogg hittade jag till de här snygga bilderna av hennes hem. Bruna färger, jordtoner, är den mest naturliga av alla färger. Att använda färgen i inredningen ger en varm och lugn känsla. Som inredningsfärg har brunt länge varit en av de mindre populära färgerna då den anses lite dyster.  När man använder sig av den här typen av färger är det viktigt att matcha dem med färger som framhäver dem på ett snyggt sätt, gärna med gräddvita toner och gladare nyanser av rött. Brunt matchas snyggt hemma hos Pernilla med gräddvitt och beige. Det jag saknar är lite mer eld- element med röda inslag: kanske lite lila/rosa/rött på blommor, tavlor osv. När man inreder med brunt får man vara försiktig så det inte blir för ”murrigt” och dystert och använda sig av så uppiggande och stram övrig inredning som möjligt.

Tyvvär så är jag inget fan av Pernilla Wahlgren då hon stödjer den grymma pälsindustrin. Vi får hoppas hon utvecklar mer empati med tiden och slutar använda päls.

 

 

 

Hemma hos Pernilla:

walk in closetmatrumvardagsrum

 

 

 

 

Brunt hemma

Bruna färger befinner sig emellan gult och rött i färgspektrumet fast de har en mörkare valör och oftast mindre mättnad. Förr i tiden kallade man i dagligt tal violetta och röda färger för bruna. Det lever kvar i namn som till exempel brunkulla och brunört.

Färgerna är bra att använda i kök (fast de bör kombineras med gladare färger) och vardagsrum.

Påverkas av Brunt

Brun är en färg som skapar värme och trygghet men det sägs att för mycket brunt kan verka nedtyngande. Den bruna färgen kan vara nyttig för människor vars koncentrationsförmåga är låg, men för mycket av det bruna kan för restriktiv och begränsande. Beige leder till en känsla av avslappning, men kan leda till en känsla av att allt är tråkigt.

Att mixa brunt med andra färger i inredningen

En varm brun terakotta färg är liksom alla rödbruna färger fint tillsammans med svart. Varma bruna färger går även bra med kallt ljus.

Kalla bruna färger kan vi gärna mixa med grönt, lime eller svart. De kalla bruna färgerna påminner ofta om militärens färger.

Länkar till brunt hemma

Brun inredning, Lantlig inredning

Kanske dags att inreda med lite brunt hemma hos dig?