Inspiration country style

Idag har jag samlat ihop några av mina favoriter av lantlig inredning/country style! Inredningsstilen passar extra bra så här på våren tycker jag. Nedan: Skåp, pall, kuddar, lampskärm, väggtext Ellos. Rosor: skötselfria wexter. Pläd paisley Cancan interiör.

lantlig country

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klicka på länken nedan för att komma till inredning Ellos:

Country style

Lantlig inredning/country style har varit stort under ett antal år. Den populära inredningsstilen har mattats ner en aning men är fortfarande populär. Country style är en romantisk, mysig, vacker och trygg stil.

Country style är allt från norsk lantlig inredning till en kinesisk variant på samma tema. Många faller för lantlig inredning från England, vilket kanske i sig kan förklara varför shabby chic är så populärt.

Vit lantlig inredning består av allt ifrån små, vita möbler, ibland med målade mönster, allting i vitt, därav namnet vit lantlig inredning.

Shabby chic
Stilen som är förknippad med country style kallas också för shabby chic. Inredningsstilen har sitt ursprung i USA och England och blev populär på 1980-talet. Den person som namngav stilen hette Laura Ashwells. Vit lantlig inredning som denna är  enkel men elegant och utsmyckad, slarvig och prydlig på samma gång och gammal stil på nya saker. Vit lantlig inredning av shabby chic-stilen ser lite olika ut beroende på var i världen man befinner sig. I USA är den romantisk, med varma färger och mycket blommönster. Här i Sverige är det verkligen vit lantlig inredning då allt som har med stilen att göra går i mer eller mindre vitt.

Här hittar du lantlig inredning/country style på nätet:

Ofelias hus, My white country house, Countrystyle. Mer inredning på nätet, Inspiration lantlig stil

Hoppas du fick lite inspiration till country/lantlig inredning!