Inspiration Inredning

Inredningsblogg med inspiration till inredningen!

Kurs Inredning

Inredningsutbildningar Stockholm

Jag sitter och söker utbildningar inom inredning till nästa termin och väljer mellan dessa:

inredning

De är lite dyra, ca 20 000 kr för en termin, men verkar bättre än de distansutbildningar jag hittat så jag tror att jag ska satsa på någon sådan. Den enda jag hört ngt om på nätet är medborgarskolans inredningsutbildning och att den har lite låg nivå på den, därför funderar jag nu på Folkuniversitetets..Har någon gått någon av dessa eller hört något om den så tar jag tacksamt emot tips! Nedan lite info om kurserna:

Folkuniversitet: Inredningslinjen är en kreativ utbildning som går på deltid och löper över en till två terminer. Varje termin kan väljas fristående. På Inredningslinjen, termin 1 går vi igenom inredningsarkitekturens grunder. För att gå Inredningslinjen, termin 1 behöver du inte ha några förkunskaper. Under Inredningslinjen, termin 2 får du förkovra dig inom heminredning och dess olika metoder och redskap. Ca 20 000 kr/termin, ca 170 timmar/termin. (De har här även kurs i Feng shui och ger rabatter)

Medborgarskolan: En grundläggande utbildning i inredning och design som passar dig som är allmänt intresserad av inredning och formgivning men även för dig som vill söka vidare till högre utbildning t ex Konstfack. Utbildningen behandlar rumsgestaltningsfrågor för bostaden och den offentliga miljön. Genom en kreativ process varvas teori med praktiska övningar där du arbetar fram egna idélösningar. 160 timmar, 18 200 kr.

Graceful Living: En inredningsutbildning för dig som vill vara med och skapa framtidens miljöer där människans och jordens välbefinnande står i fokus. Kostnad 1 år: 45 000 kr.

Sköna hem:  Grundkurs: Under två intensiva kursdagar får du grundläggande kunskap inom färg och form. Syftet är att ge dig insikt om alla de beslut som ligger till grund vid en förändringsfas i en bostad.Genom flera praktiska övningar ges du möjlighet att se helhetslösningar och inspireras du att ta initiativ till långsiktiga och ekonomiska beslut idet egna hemmet.

Du får teoretiska baskunskaper om färg, dess betydelse och hur de upplevs. Du lär dig att göra analys och planering av en inredning, ett avsnitt handlar till exempel bara om möblering.
Kursen omfattar flera praktiska övningar i färgkomposition och färgsättning, där du arbetar med projekt för att lära dig lösa givna problem på hemmaplan. Pris: 5500 kr.

Läs mer om inredning:

Sovrum inredning, Inredning jul, Inredning på nätet, Walk in closets


Ja, verkar spännande, får se vilken inredningskurs jag väljer!


2 kommentarer

 1. Hej!
  Jag kan helt klart rekommendera Inredningslinjen på Folkuniversitetet. Jag gick två terminer och är helnöjd!
  Kram Jenny

  • Karro

   18 december, 2012 at 02:54

   Hej Jenny- tack snälla för det, ja det kommer nog bli den-verkar väldigt spännande:) Kram Karro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *