Inspiration Inredning

Inredningsblogg med inspiration till inredningen!

Feng shui i sovrum

Sovrum feng shui

sovrum feng shuiEnligt feng shui är det viktigt att inreda ditt hem enligt vissa regler för att få så bra energi och liv som möjligt. Feng shui är en ca 3000 år gammal kinesisk filosofi och den går i korthet ut på att förmå den energi som strömmar runt omkring oss alla vara positiv.

Bild från 25 Beautiful homes: Avskalat, harmoniskt, vackert men inte speciellt mysigt..En superfin grund att lägga till stora härliga gardiner i lila kanske…?

Inreda sovrum enligt Feng shui

1. Rensa i röran och låt endast saker framme som skapar positiv energi. Man påverkas även av den eventuella röra man har i rummet under sömnen.

2. Inredningen i sovrummet ska vara lugn och behaglig, så undvik alltför starka färger. Välj en färg till ditt sovrum som du själv tycker om och som passar för sömn, men även för andra aktiviteter. Starka röda och gula kulörer aktiverar vårt intellekt och kan därför göra att vi får svårt att koppla av. Du kan däremot använda dessa färger som accenter i sovrummet. Använd mycket textilier och kuddar och sköna material på lakan (satin-bomull-blandningar är jättesköna), se bild, för att skapa en mysig säng som du vill krypa upp i.

3. Det är inte bra att placera sängen mellan två fönster eller mellan dörr och fönster. Då flödar chienergin för snabbt i sovrummet och du kan få svårt att fatta beslut. Om ni är två som delar säng, ska helst var och en ha fri yta bredvid sin sida och varsitt sängbord. Den bästa placeringen för sängen är emot en vägg, med bra överblick över dörren och stöd på sidorna. En ordentlig sänggavel kan också vara bra för att förankra sängen. Är det omöjligt att se dörren från sängen, kan du ordna det med hjälp av en spegel. Men egentligen ska man enligt feng-shui-läran undvika speglar i sovrummet då de sägs ha kraftfull energi som gör det svårt att sova.

4.Undvik elektriska apparater i sovrummet. Alla elektriska apparater avger strålning, alltså inte bara mobiler och bärbara telefoner utan t ex tv-apparater, väckarklockor och lysrör också. Olika apparater har olika stora fält, ett lysrör har ett fält på 5 m medan en mobil har ett fält på 300 m! När vi dagligen utsätts för strålning både hemma och på jobbet, påverkar det vår stressnivå, vårt immunförsvar och vi får svårare att återhämta oss.

Sovrummet är det viktigaste rummet i hemmet, just för att det är där vi återhämtar oss och vilar ut. Därför är det viktigast att undvika så mycket strålning som möjligt just där. Så ta ut teven och undvik att ha klockradion precis bredvid huvudet. Men framför allt, ta inte in mobiltelefonen!

Undvik i sovrummet:

* Arbetsrelaterade ting: jobba ej i sovrummet.
* Vassa hörn på möbler
* Alltför starka taklampor
* Speglar
* Övrig elektronik
* Tvättkorg för smutskläder

Satsa istället på:

* Mjuka textilier
* Symboler för tvåsamhet
* Levande ljus
* Dämpad belysning
* Möbler med rundade hörn
* Ordning och reda

Bilder inspiration sovrum:

sovrum

Det här sovrummet är mysigt och varmt. Jag kan tänka mig att det bor en romatisk ung tjej här som är ungdomlig och självständig med tanke på färgvalen i rummet.

 

 

 

 

 

sovrum inredning

Mysigt sovrum med badkar! Harmoniska färger i beige som skapar en lugn känsla men jag saknar lite färg och liv i rummet.

 

 

 

 

 

 

 

sovrumBild från Inmygarden. Mysigt! Härliga cremevita och svagt gula textilier som ger en otroligt mysig känsla. Tänk att äta frukost i den här sängen!

 

 

 

 

 

Mer inspiration till feng shui  och sovrum:

Feng shui hemma, Bilder sovrum, Inredningsbloggar

Hoppas du fick lite inspiration till att inreda med feng shui!

2 kommentarer

 1. Hej!

  jag undrar om du skulle vilja komma med ett tips, om man har alternativet att placera sängen under ett snedtak eller mellan fönster och dörr, vad är då det minst sämsta alterantivet? mvh/ Elin

  • Karro

   22 oktober, 2012 at 05:28

   Hej Elin! jag är tyvv ingen expert inom området men jag har läst lite om feng shui: jag tycker det beror lite på hur fönstret och dörren ser ut i förhållande till varandra, samt hur rummet ser ut i övrigt- om det finns speglar osv- sådant som påverkar energin/ chi i rummet. Spontant tycker jag det låter mysigast och mest rofyllt att ställa sängen under snedtaket, men det viktigast är att du sover bra och tycker det blir snyggt och mysigt i rummet! Lycka till och ha det bra!:)/Karro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *