Balkong/ Altan

altan färger

Från Roomenvy

Här kommer lite mer inspiration till din balkong/ altan/ veranda!Kolla in den här mysiga sittgruppen- står den i ett växthus eller är det en veranda? Hur som helst så är det en väldigt mysig plats där jag gärna skulle sitta o äta o frukost! Snyggt med rosa mot de svarta sirliga stolarna. Naturkänsla skapas av massor med växter i rummet.

Varför inte inreda med lite rosa på din altan i år: det blir så väldigt snyggt bland alla andra växter och blad..Läs mer om rosa inredning nedan! Bilden från Roomenvy.

Mixa rosa med andra färger på altan

I vår kommer mycket rosa/cerise färger i inredningen! Gärna tillsammans med orange, vita eller lite jordiga färger. Rosa färgen blir snygg när den blandas med en annan starkare färg. Färgen fungerar däremot inte så bra utan andra färger. Rosa passar extra bra i ett rum med kallt ljus och passar väldigt bra med gräddvitt, beige, brunt eller skogsgrönt/äppelgrönt. En nyans av rosa är aprikos som vi inte sett så mycket av de senaste åren, men som sakta är på väg tillbaka in i inredningen. Aprikos kan vara en jättefin färg, om den inte drar för mycket åt det rosa eller gula hållet. Aprikos passar mycket bra tillsammans med guld.

Rosa färgens påverkan

Rosa är en lugnande färg och skapar trygghet. Färgen står för glädje och optimism och är en bra färg för barn och i rehabiliterande sammanhang samt för personer som lider av depression. Den kan även hjälpa till för att lindra aggressioner och sorg. Den milda rosa färgen är bra för rum som man vill ha lugn i. Färgen förknippas med känslighet, lugn, harmoni, sammanhållning avslappning och ett gott humör. Rosa anses bota en del sjukdomar, men rekommenderas däremot inte till personer med temperament. Rosa kan användas i mängder i sovrummet för att skapa en romantisk känsla, men tänk på att blanda färgen med en annan färg då det annars kan bli en överdos av rosa.

Bilder rosa inredning:

Länkar färger och altaner:

Färger i inredningen, Inspiration altan

Hoppas du fick inspiration till din altan!