Inspiration Inredning

Inredningsblogg med inspiration till inredningen!

Hem havsutsikt

Hem vid havet

hemJag kollade runt på lite hem på nätet och fastnade för en fantastisk villa vid havet, ”Amazing Grace”, i ”Turks och Caicos” var nu det ligger.. Villan verkar vara tillgänglig för uthyrning- Tänk att bo i en sådan här villa, om än bara någon vecka..härligt att drömma sig bort..

 

 

 

 

altan inspirationvardagsrum drömhemsovrum drömhem

 

 

 

 

 

 

 

Härligt hus men jag saknar ju lite färger och växter förstås..tänk att få gå loss och inreda en sådan drömvilla! Vitt och turkost känns väldigt vilsamt och snyggt men lite kallt.

Påverkan färger hem:

Blått har en rogivande effekt. Det är en färg som får oss att andas lugnare och blinka mer sällan. Färgen säger man främjar kreativitet. Blå rum upplevs ofta som rymliga.Färgen förknippas med sanningen, ärligheten, inspirationen och kreativiteten, liksom med lugnet, introspektionen, ensamheten, kyligheten och allvarsamheten. Blått kan användas vid inredning av väntrum, på kontoret, i studierum, i badrummet, i områden där det är mycket varmt, i meditationsrum eller vilorum. Blå färg är för kall för att användas i sovrum, och kan förstöra passionen och samlivet.

Vitt är tomhet och vila. Men att ha kritvita väggar hemma kan kännas ödsligt. Därför brukar man bryta den kritvita färger med andra nyanser.

Mixa blå färger:

Varmt blå färger har lite rosa i sig och passar bättre i svala länder, då de tillför värme till rummets inredning. Klara blåa färger är vanligen varma och passar mycket bra tillsammans varmt rosa och gräddvitt, speciellt i ett annars kallt rum. Varmt blå kan fungera tillsammans med orange i små mängder. En varm blå färg kan få andra färger att blekna och se tråkiga ut. Färgen passar däremot mycket bra tillsammans med crèmefärgat.

Svala blå färger passar bra med färger som ligger nära dem i färgcirkeln, exempel limegrönt, turkost och smaragdgrönt. De passar även till kontrastfärger som lila. Svalt bleka färger passar också bra tillsammans med ljuva pasteller.  Jag tycker även att svalt blå kan bli mycket snyggt ihop med guldaccenter.

Inspiration färger hem:

Färger, Måla rosa hemma

Vilka färger har du i ditt hem?

2 kommentarer

 1. Håller med, huset är jättemysigt och har också några av mina favoritfärger, vitt och turkost, och skulle gärna åka dit och ta ett dopp i poolen på min semester:) – Enligt min kartbok, som iof inte är helt ny, så är dessa öar några av Storbritanniens koloniserade öar, men de ligger i alla fall i Västindien.
  …och tapetfärger hos mig: ljusblått, ljuslila och vitt.
  Kram från mig!

  • Karro

   1 juni, 2012 at 09:41

   Hallå, jaha det låter ju härligt, kanske får åka dit nån gång..:) Fina färger! Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *