Inspiration Inredning

Inredningsblogg med inspiration till inredningen!

Inred balkongen: Krukor och blommor

Inred balkongen!

inred rosaIdag har börjat inreda balkongen för sommaren med att ta ut möbler och fixa blommor! Lite tråkigt väder men desto större anledning att fixa lite mer sommar hemma! Köpte superbilliga pelargoner vid plattan idag (Stockholm, och bara 20 kr st!) Han som säljer dem är från Sydamerika och väldigt trevlig dessutom:) Gillade inte pelargoner förut men älskar den här färgen och de gillar ju mkt sol så de klarar nog av min balkong.. Ska fixa lite fler krukor också, har kollat lite på nätet vart det finns bra inredning till balkongen.

På Balkongshoppen hittade jag massor med snyggt, och Urban Garden, gillade Trio Cottage, får se om det blir den. Jag gick förbi Skötselfria wexter igår och såg en jättesnygg svart stor blank självvattnande kruka men var rätt dyr, ca 1600 kr. På kvällen hittade jag samma på blocket för 900 så ska åka o köpa den sen. Fortf lite väl dyrt för en kruka kanske men den var så snygg och bra, kan ha den både ute o inne och slipper vattna så ofta..:)

Inred med växter

Letar du efter speciella växter och behöver hjälp och tips kan det vara bra att åka till nåt stort ställe som plantagen, hittade allt möjligt kul på deras hemsida. På Verticalgarden kan du också få lite tips och inspiration.

Pelargoner sköter du så här: Känn på jorden, och låt plantan torka upp nästan helt mellan vattningarna. Mitt på sommaren kan man få vattna ganska ofta, men inte annars. Rensa bort vissna blad och blommor.

Inred med rosa färger

Jag gillar rosa fast bara vissa nyanser och i vissa kombinationer. På min balkong passar det bra med det svarta smidesräcket och vita möbler med en stark rosa färg och grönt till. Så här påverkas du av rosa:

Rosa är en lugnande färg och skapar trygghet. Färgen står för glädje och optimism och är en bra färg för barn och i rehabiliterande sammanhang. Den milda rosa färgen är bra för rum som man vill ha lugn i. Färgen förknippas med känslighet, lugn, harmoni, sammanhållning avslappning och ett gott humör. Rosa anses bota en del sjukdomar, men rekommenderas däremot inte till personer med temperament. Rosa kan användas i mängder i sovrummet för att skapa en romantisk känsla, men tänk på att blanda färgen med en annan färg.

Mer Inred balkong/altan:

Altaner Dubrovnik, Inspiration veranda, Mer inredning på Inredningsbloggar

Hoppas du fick lite tips och inspiration till hur du ska inreda din balkong!

2 kommentarer

  1. Vad fint det blev! Några tips: blanda i några lecakulor för mer luft och dränage till ”fötterna” (om du inte borrat hål i botten) + ge lite näring varann vecka så får du många nya knoppar:) – Kram, och tack för en superbra blogg!

    • Karro

      31 maj, 2012 at 12:28

      Hallå, tack för tipsen söta du! Jo jag har faktist lagt i lite lecakulor(+har hål i botten- kanske överarbetat lite;) men extra näring ska jag testa!Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *