Inred med rosa färg hemma!

inred-med-rosa Jag sitter hemma och kollar runt på lite inredning och ser mycket snygg inredning i rosa toner så jag tänkte passa på och samla lite inredningstips och inspiration till hur man kan inreda snyggt med rosa hemma!

Att inreda med rosa är inte helt lätt eftersom den lätt kan se lite för gullig ut och det är ofta anledningen till att många väljer bort denna snygga färg. Men så behöver det inte vara och nedan får du bästa tipsen till att inreda med rosa färger!

Snabbtips: Att spana in hur färger blandas i blommor kan ge inspiration till en originell och snygg färgmix hemma eftersom färgerna från naturen oftast blandas på ett ovanlig smakfullt sätt!

 

Tips inreda med rosa

När du vill inreda med rosa färger hemma så är det viktigt att tänka dig för vilket resultat du vill ha och hur du ska undvika att få ett för gulligt eller för färgglatt resultat. Spana in tipsen nedan:

  • Rosa färgen blir snygg när den blandas med en annan starkare färg. Färgen fungerar däremot inte så bra utan andra färger. Rosa färger passar extra bra i ett rum med kallt ljus och passar väldigt bra med gräddvitt, beige, brunt eller skogsgrönt/äppelgrönt. En nyans av rosa är aprikos som vi inte sett så mycket av de senaste åren, men som nu är på väg in i inredningen.
  • Att blanda rosa färger med exempelvis grönt ger ett jordnära, vackert och livfullt resultat. Tänk på att det spelar roll vilka nyanser av grönt och rosa du använder.
  • Att blanda in rosa detaljer i ett rum med mycket grå nyanser blir väldigt snyggt och stilrent!
  • Rosa är en färg som passar in i de flesta inredningsstilar och rum, beroende på vilka nyanser du väljer. Det kan speciellt passa bra med milda rosa färger i sovrum då färgen skapar en positiv och harmonisk energi.

 

  • Rosa är en lugnande färg och skapar trygghet. Färgen står för glädje och optimism och är en bra färg för barn och i rehabiliterande sammanhang. Den milda rosa färgen är bra för rum som man vill ha en harmonisk känsla i. Färgen förknippas med känslighet, lugn, harmoni, sammanhållning avslappning och ett gott humör. Rosa anses bota en del sjukdomar, men rekommenderas däremot inte till personer med mycket temperament. Rosa kan användas i mängder i sovrummet för att skapa en romantisk känsla, men tänk då på att blanda färgen med en annan färg.

 

Hoppas du fick något inredningstips som hjälpte och lycka till med att inreda med rosa!