Inreda altan!

Här kommer lite inspiration till att inreda altan med inredningstips för att skapa din egna oas hemma. Min dröm-altan innehåller sköna soffor, kuddar och gärna en vit luftig gardin som skymmer mot sol och vind. Färger i creme, vitt och ljuslila…

mysig altanInnan du sätter igång med att inreda din veranda kan du fundera över: Vad vill du ha din veranda till? Vill du sitta ute på kvällar med vänner, sitta och läsa, ta siestas, jobba, eller något annat? Se då till att du skapar så många sittplatser, skapar den belysning och utrymme som passar dina behov. Vill du ha en mysig, färgglad, klassisk eller modern veranda? Hur utnyttjar du bäst de möjligheter du har? Här hittar du inspirationtill olika inredningsstilar till altanen!

 

 

Färger på altan

Vilka färger vill Du ha på din altan? Vill du har glada färger som jag eller vill du inreda i lite lugnare färger? På Inredningsbloggen Cosy style hittar du tipsen till vilka färger du kan välja till att inreda din altan.

Skapa ett uterum med växter

Växter kan skapa känsla av att väva ihop uterum med interiören. Låt växterna få ta plats och välj gärna både större och mindre storlekar. De större kan fungera som avdelare av verandan medan de mindre kan sättas i grupper i olika färgkombinationer. Här hittar du tips till en solig eller skuggig altan. Kanske inreda som en känsla av en lounge hemma.

 

Kalla sommarkvällar..

Kalla sommarkvällar kan det vara skönt med lite extra värme, en öppen spis eller infravärme på altanen. Om du inte kan sitta in en riktig öppen spis så finns det fejk spisar som ger värme. Annars funkar det med en massa ljus och lyktor på verandan!

Mys på altan

Välja gärna diskreta möbler som passar bra in med väggar och golv på verandan. Det roliga blir sen att inreda med färger på dynor, kuddar, ev gardiner och andra inredningsdetaljer. Sådan inredning är enklare att byta ut när smaken eller säsongen ändras.

Förvaring på altan

Tänk på att förvaring alltid är bra- för att tex förvara dynor, mysljus och kuddar tex. Satsa gärna på bänkar med förvaring inuti. Du kan också satsa på sittpuffar som har dold förvaring under.

Få mer inspiration till inredningen av din altan här.