Inreda kök industri-stil!

Jag har just nu en tävling på bloggen där du har chans att vinna inredning i industriell inredningsstil och passar då på att skriva ett litet inspirations- inlägg om hur man kan inreda i denna snygga och trendiga inredningsstil i köket.

inreda kök

Från:thekitchendahab.com

Jag tycker personligen att den industriella inredningsstilen passar allra bäst i kök. Spana bara in dessa fantastiskt snygga kök. Detta kök till vänster är beläget i en spännande byggnad med rundat tak. Tyvvär sitter det ett huvud på väggen som jag tycker är osmakligt. Jag tycker man ska ha större respekt för djur (som också har känslor) än att använda dem som inredningsdetaljer. Hur som helst är detta ett vackert kök med det vitmålade tegeltaket, ljusgrå stengolv och rostfria detaljer samt lampor i industriell inredningsstil. Men känns inte detta kök lite väl kallt? För mig är det för mycket vitt. Jag skulle hellre ställt in ett massivt träbord och lagt till några inredningsdetaljer i tex rosa..

 

 

 

 

 

inreda

Från:Roomenvy.co.uk

inreda

Från: Pinterest

inreda

Från: Kitchenbuilding.com

 

 

 

 

 

Inreda kök i industriell inredningsstil:

– För att få inspiration till ditt kök vad gäller inredningsstil, färger osv kan du hitta mycket på nätet. På sidan Kitchenbuilding hittar du mycket inspiration med vackra bilder på kök.

– Den industriella inredningsstilen har ofta en stram inredning som bas, gärna i vitt, ljusgrått och/eller svart. Tegel- och trädetaljer samt robusta möbler passar bra till inredningsstilen. Eftersom den industriella inredningen ofta ger en lite kall känsla kan du gärna lägga till någon glad färg i rummet för att muntra upp stämningen.

Renovera köket?

Ska ni renovera köket finns det en del saker ni bör kolla upp innan. Några tips följer här:

I min förra lägenhet var jag med om stambyte i huset och passade då på att totalrenovera min lägenhet och  jag lärde mig vad man ska tänka på vid renovering, speciellt vid kök:

– Planera och fundera ordentligt på vad du vill göra från början innan du börjar inreda köket! Då kan du undvika saker som att du ”glömmer kylskåpet” i planeringen eller liknande missöden (som jag gjorde..).  På Ikea kan du få hjälp med att rita upp köket.

– Beräkna att du har mindre tid än du tror för att göra saker själv, som montera skåp osv. Saker och ting tar alltid längre tid än vad man tror. Be hantverkarna om ett ”totalpris” för allt: hämtning av varor, montage osv. Se till att ni har en skriftlig och tydlig överenskommelse om allting och hur lång tid det ska ta, för att undvika onödigt trassel. Betala efter utfört jobb.

Mindre köksrenoveringar!

Byt ut kakel i köket
Att byta ut kakel i köket kan göra stor skillnad! Kakel finns i alla prisklasser och material.  Att sätta kakel i köket är inte så svårt men det kostar ju lite med material osv så om du inte planerar att göra om det så rekommenderar jag att du anlitar någon, speciellt om du behöver skära i kaklet. För en hantverkare går det fort!

Byta luckor i köket
Att byta ut luckorna i köksinredningen kan bli dyrt. Billigast är IKEA och det kan om inte annat vara värt med ett besök där för att samla inspiration inför inredningen av köket.  Eventuellt kanske det räcker med att måla/lackera dem?  Det kan göra  stor skillnad för inredningen av ditt kök.

Belysning till köket
Belysningen i köket är viktig!Välj spotlights istället för ljusrör, eller kanske en taklampa som kanske egentligen inte är tänkt för ett kök?

Här hittar du mer inredningstips för att inreda köket!