Nya lampor på Inreda

Inreda har jag valt ut mina favoriter bland lampor på nätet. Min absoluta favorit är den enkla lampan med varmt brunt sken som skulle passa bra i en inredning med brunt, vitt och kanske korall.. Till våren vill jag inte inreda med så mycket mörka färger men jag har börjat gilla vissa bruna detaljer om det matchas rätt, eller kanske tillsammans med varmt orange. Klicka här för att komma till Inredningsbutiken Inreda.org.

lampalampainreda

 

 

 

 

lampa

 

 

 

 

Inreda med lampor

Belysningen är viktig när du håller på och inreda hemma men lätt att glömma bort. Ofta köper man en taklampa och en bordslampa till vardagsrummet och tycker att man är nöjd sedan. När du ska välja belysning till ditt hem är det bra om du först funderar över vilken stil du ska inreda med i rummet och vilken funktion lamporna ska ha. Storleken på lampan skall anpassas efter rummet och takhöjden: en allt för stor lampa gör att rummet känns mindre. Detta gäller för alla typer av taklampor, så utgå alltid från rummets storlek.

Inreda med mysbelysning

Bordslampor med dimmer ger bra myskänsla. Satsa mer på mindre ljuskällor än på takbelysning när du inreder. Levande ljus ger myskänsla även på sommaren! Ställ gärna flera ljuskällor bredvid varandra, det blir ett mer dramatiskt intryck när du inreder än att sprida ut dem i rummet.

Inredningsstil lampor

Har du lantlig stil kan det kanske bli en spännande kontrast med en lampa i rustik stil. Har du starka färger i rummet kan du tänka efter om du vill att lampan ska smälta in eller framhävas. Ett rum med ljusa färger kan få lite liv i inredningen med en dominerande lampa.

Läs här för mer inspiration till hur du kan inreda med lampor hemma!