Lantlig inredning

inredning lantligJag hittade de här underbara bilderna på nätet och blev så inspirerad av den lantliga romantiska inredningen! Det blir så väldigt snyggt med nött inredning i det här sammanhanget med diskreta färger och vackra inredningsdetaljer. Hm, jag som är på gång och ska göra om mitt sovrum, kanske blir lite fransk nött stil där…Jag gillar den här inredningsstilen fast jag vill inte inreda för gulligt, då drar jag mer mot en blandning av rustikt tillsammans dramatiska och stora inredningsdetaljer: Typ stora sidengardiner i starka färger, enorma silverljusstakar osv. Jag vill heller inte ha för mycket antik inredning, det är då risk att stilen ger ett shabbigt intryck. Bilder från Awhitecarousel.

 

 

 

 

 

 

 

inredning lantliglantlig inredningglamour lyxigt

 

 

 

 

Inreda lantlig stil

Country style

Country style är allt från svensk lantlig inredning till en kinesisk variant på samma stil. Många faller för lantlig inredning från England, vilket kanske i sig kan förklara varför shabby chic är så populärt.

Lantlig inredning/country style har varit stort under ett antal år. Den populära inredningsstilen har mattats ner en aning men är fortfarande populär. Country style är en romantisk, mysig, vacker och trygg stil.

Vit lantlig inredning består av allt ifrån små, vita möbler, ibland med målade mönster, allting i vitt, därav namnet vit lantlig inredning.

Shabby chic

Stilen som är förknippad med country style kallas också för shabby chic. Inredningsstilen har sitt ursprung i USA och England och blev populär på 1980-talet. Vit lantlig inredning som denna är  enkel men elegant och utsmyckad, slarvig och prydlig på samma gång och gammal stil på nya saker. Vit lantlig inredning som shabby chic-stil ser lite olika ut beroende på var i världen man befinner sig. I USA är den romantisk, med varma färger och blommönster. Här i Sverige är det verkligen vit lantlig inredning då allt som har med stilen att göra går i mer eller mindre vitt.

Brocante chic

Till lantlig inredning passar också stilen brocante chic (brocante betyder loppmarknad) som blandar rustik inredning med sött:  Möbler i metall och trä med väderbiten yta blandas med ljusa pasteller och snittblommor.

Länkar inredning lantlig stil

Lantligt vardagsrum, Lantligt torp, Lantligt sovrum Inredningsbloggar

Här hittar du romantisk lantlig inredning:

Alvas hus, Countrystyle.se, Broarne, Gårdsromantik, Ofelias hus, Countrybymail, Stilero.

Hoppas du fick lite tips till lantlig inredning hemma!