Inspiration Inredning

Inredningsblogg med inspiration till inredningen!

Inreda New England

Inreda med Soffa i New england stil!

Här kommer inspiration till Hannah, som har köpt hus som hon vill inreda i new england stil och behöver ny soffa! Hanna har fina bloggen Hannah Christensson där hon skriver om sitt liv som student till undersköterska, husrenoverare och livet i övrigt. Huset som de håller på och renoverar har mörka träbjälkar som inspirationsbilden nedan- så fint! Jag har suttit och letat på främst Ikea, Mio och Inreda.org (min affiliatebutik där jag väljer ut min favorit- inredning på nätet). När jag väljer ut soffa så vill jag helst att det ska vara i konstmaterial så inga djur behöver lida. Tyvvär så innehåller många soffor dun så det blir mycket mindre att välja på då, men nedan finns tre alternativ som jag hittade nu på förmiddagen, finns i olika färger:

soffor new england

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Läs  mer för tips till att inreda i New england stil och vilken soffa som passar!

 

Inreda New England:

New england stilen kommer från USA och har blivit populärt i sverige de senaste åren. New England-stilen präglas av ljusa färger på väggar och textilier och kontrasterade och mörkare träslag på möblerna. Stilen är lätt att kombinera med svensk inredning, speciellt med skärgårdsstil. Inredningsdetaljer kan du köpa bland annat på Newport, Salta bönor, Lexington och Gant Home.

Färger New england:

Man har ofta mörka trägolv och ljusare textilier inom new england inredningen. Vill du inte ha en vit soffa kan du välja en ljust beige eller ljust grå, beroende på vad du gillar för färger.

Vill du matcha med marinblå och rött som hör till new englandstil med marina inslag så bör du kanske inte inreda med färger som krockar och välj så ljusa textilier du kan.

Eftersom det i Hannahs hus finns mörka trädetaljer och (jag tror) mellanbrunt trägolv så tipsar jag här om hur man inreder tillsammans med bruna färger hemma som jag skrivit om på min andra blogg Cosy style.

New england 2013?

Jag tycker personligen att man gärna kan mixa stilar med varandra. Ofta blir det så när man gillar några detaljer från olika stilar. Till våren kommer den avskalade, maskulina och stilrena stort inom inredningen. Jag gillar speciellt att få in lite glamour i inredningen: Hur passar det då ihop med new england stilen? För att få in lite glamour i new england stilen så kan man tex välja bort de marina inslagen och satsa på mycket beige/ljusgrått och vitt, gärna i lyxiga material som fuskpäls och lite glimmer. Silverdetaljer som ljusstakar och speglar i en stram stil kan också passa här tycker jag. Hm, mer om detta blir nog i ett separat inlägg någon dag..

Lycka till Hannah med inredningen, skriv gärna och berätta om hur det går och om du vill ha mer tips!:)  Ha det så bra, Kram Karro

Läs mer här om hur du mixar new england stil med andra inredningsstilar hemma.

1 kommentar

  1. Tack så jättemycket för inlägget.
    hjälpte mig mycket och det blir en ljusgrå soffa, klarvita väggar, silvriga stakar och marinblå/röda kuddar och plädar från dessa fantastiska tillverkare (gant home och lexington) jag detaljerar det med bruna korgar och svervetthållare samt ett brickbord och en glammig lampa med tre ben. Ni vet vilken.

    titta gärna in hos mig !
    kanske kan jag ge dig något..
    och tack än en gång Karro för ditt fina inlägg. Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *