Inreda hemma: Röda färger

Som jag tidigare nämnt så blir det till våren inne att inreda med hallonrött hemma! Jag älskar den här glada färgen och har samlat lite inspiration från ett diskret hem som får liv med lite röd- rosa detaljer…

inredaInredningen i det här hemmet är inte speciellt rolig egentligen men med det rosa som ligger på sängen (vad är det egentligen- en klänning eller ett överkast?) och de röda detaljerna så blir det ändå en snygg bild. Det visar hur mycket färgerna spelar roll när vi inreder hemma.

Till våren kommer jag inreda med hallonrött tillsammans med mycket vitt och ljust beige. Vad som kan bli snyggt till detta kan vara ”avskavt” metallic-brunt (jag har spanat in snygga ramar på Gallerix tex som man kan måttbeställa) eller silver. Jag skulle nog undvika för mycket guld till den här färgen då det kan bli lite pråligt för min smak med guld och varma färger.

 

 

Tidigare har jag förknippat rött mycket med julen och färgen har länge känts lite tråkig och omodern. Med de nya hallonröda inredningsdetaljerna känns det däremot uppiggande och inne. Jag fastnade för färgen när jag hittade så vackra varmt hallonröda sammetskuddar på Zara home i Lissabon, likadana kan du köpa genom Inreda.org för bra pris.

Röda färger i  inredning

Vilka färger passar då till rött hemma? Jag inreder som sagt gärna med en diskret bas, gärna med grått, svart eller beige. Gillar man färg tycker jag absolut man kan blanda i mycket rosa, orange i det röda. Att tex blanda de här färgerna som kuddar i en stor härlig soffa, som min syrra har gjort är ju bara så mysigt! Med en färgglad tavla ovanför binds alla färger ihop.

Man kan också välja en favoritfärg i inredningen, som hallonrött, och sedan lägga till några detaljer i rosa eller kanske orange? Hallonrött är inte helt lätt att blanda med andra starka färger tycker jag, men man får pröva sig fram till vad man trivs med helt enkelt:)

Se mer inspiration från hallonröd inredning hemma!