Inspiration Inredning

Inredningsblogg med inspiration till inredningen!

Färger inredning 2013

Inredning 2013: Blågrått!

Till 2013 tror man att blågrå färger kommer mer i inredningen. Jag gissar att det kanske kommer lagom till hösten eftersom det är så mörk och murrig färg. Till våren kommer istället ljusa färger och hallonrött som jag nämnde i tidigare inlägg. Den blågrå färgen är en djup och snygg färg som passar jättebra ihop med svart (inte för mycket), vitt och ljust ljust beige och kanske lite inslag av ljusa ljusa pasteller för att värma upp rummet.Hur inreder man då med den snygga blågrå nyansen? Hur påverkas vi av blå färger hemma? Vilka färger och material passar till? Nedan får du de bästa tipsen och idéerna!

blågrå inredning

Från: homecreat.com

Till vänster ett vardagsrum/lounge i blågrå nyanser som matchas snyggt med en mörkt blå matta i en härlig nyans. Accenter i mörkare grått och ljusgrå väggar. Snyggt men kanske för kallt och mörkt för att sitta där inne en längre en stund, eller vad tycker Du?

 

 

 

Inreda med blågrått hemma:

Blått är en av de mest populära färgerna i färgcirkeln. Ingen annan färg har så många olika nyanser och användningsområden inom inredning. De flesta av oss tycker om åtminstone någon av alla de olika blå nyanserna-himlens och havets färg..

Blått har en rogivande effekt. Det är en färg som får oss att andas lugnare och blinka mer sällan. Färgen sägs främja kreativitet och blåa rum upplevs ofta som rymliga. Färgen förknippas med sanning, ärlighet, inspiration och kreativitet,lugn, introspektion, ensamhet och kylighet. Blå färg passar bra vid inredning av väntrum, på kontoret, i badrummet, i områden där det är mycket varmt, i meditationsrum eller vilorum. Blå färg kan kännas för kall för att användas i sovrum, och kan förstöra passionen och samlivet.

Mörkt blågrå färger tycker jag passar ihop med ljust beige,ljust créme, ljust rosa, svart, vitt, och kanske lite mörkt rött. Att inreda med för mycket mörka färger vill man helst inte göra på våren då man vill släppa in ljuset  hemma. Även på höst och vinter ska man vara försiktig med att inreda för mörkt eftersom man då mer än vanligt behöver ljus för att inte bli för trött och kanske även lite deprimerad.

 

Mer inredning i blågrått..

blågrå inredning

Från Thelennox.wordpress.com

Här ser vi ett kök i en blågrå nyans, med matchande bänkskiva i stålgrått. Snyggt och stilrent. Om jag fick välja skulle jag dock gärna byta ut golvet mot vitlaserat eller svartlaserat..

Jag måste säga samma sak som jag sa om vardagsrummet ovan: lite för kall känsla här inne kanske, trots tavlan med rött?

Man ska nog vara lite försiktig med att inreda med den blågrå färgen i så det inte blir för mörkt. För mig passar den här mörka färgen bäst att ha som accentfärg och till att inreda mindre utrymmen med: en fondvägg eller kanske till att inreda en tvättstuga riktigt snyggt? 🙂 Obs: Glöm inte bra belysning om du inreder med mörka färger hemma?

Här kan du läsa mer om hur man inreder med hallonrött hemma, och blå färger i inredning.

2 kommentarer

 1. Du..du råkar inte ha en hum om var vardagsrumsmattan är köpt? Den bläcksvarta mattan i vardagsrummet?

  • Karro

   1 mars, 2013 at 09:05

   Hej Carla, Tyvvär- bilden är från en utländsk sida så just den är nog svår att få tag på. När det gäller mattor så har de mycket fina på bla Mio och IKEA och andra möbelvaruhus, de har säkert någon liknande. Lycka till!
   MVH Karro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *