Inspiration Inredning

Inredningsblogg med inspiration till inredningen!

Inredning 2014

Inredningstrender 2014

2013 har varit ett spännande år i inredningsväg med massor med nya, personliga och vackra inredningsdetaljer. Vi har gått mer och mer från den avskalade vita inredningen och ger plats för mer mysigt och harmoniskt hemma.

Snart börjar ett nytt år och med det nya inredningstrender. Vilka färger och inredningsprylar vill vi ha nästa år då? Nedan får du bästa guiden till vad som kommer i inredningsväg!

Inredning i färger

inredning färg2014 års färg heter Radiant Orchid och är en lila färg som liknar orkidéer. Detta menar företaget Pantone som har färgsystem för dekorfärger.

Andra färger som kommer stort 2014 är turkost, korall, beige, grått och gult.

På inredningsbloggen Cosy style hittar du mer tips och inspiration till färger i inredningen.

 

Inredningstrender 2014

Många inredare är ense om att den avskalade vita inredningstrenden är på väg bort och ger rum för mer färg, udda former, mysigt och personligt. Det är inne att testa nya och kreativa lösningar i inredningsväg och det är fritt fram att ta ut svängarna.

Den industriella inredningstrenden backar och vi går istället mot mer elegant inredning med vackra detaljer som glänsande inredningsaccessoarer i metall exempelvis, helst koppar som är extremt trendigt just nu. Lyxiga detaljer fortsätter att vara inne men var försiktig så det inte för pråligt och smaklöst.

Vi kommer vilja uttrycka oss mer genom inredningen framöver. Hemmet ska spegla oss som personer och vi tar in inredningsdetaljer som får oss att må bra och som skapar ett harmoniskt hem. Second hand och stilrent antika möbler ger personlig inredning och blandas gärna in en i övrigt diskret inredning.

Trädetaljer kommer vara kvar i inredningen men troligen på ett mer elegant sätt än tidigare med strama linjer.

Grafiska mönster och lite marockanska inslag fortsätter att vara populärt och matchas snyggt med den diskreta inredningen. Var däremot försiktig med att blanda denna trend med antika möbler som krockar för mycket med stilen.

Eklektisk inredning är en av de nya inredningsstilarna som jag själv tror kommer smyga sig in inredningen mer och mer och hör samman med den personliga inredningstrenden.

Ja det var några inredningstrender inför 2014. Glömde jag något i inredningsväg? Hur vill du inreda i vår? Ha det gott!/Karro

Läs om mer inredning

På inredningsbloggar.org hittar du inredningstips och inspiration från de bästa inredningsbloggarna!

2 kommentarer

  1. Ja, eklektiskt låter spännande, och mycket personligt förstås! Den är som du säger helt klart intressant just nu. Industristilen har nog blivit kvar som tongivare, nu lite tillputsad, nyproducerad och anpassad till andra inredningstrender.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *