Inspiration Romantisk altan

altan inspirationHär kommer inspiration till din altan hemma!

Bilden här är ju bara helt underbar med böljande vitt tunt tyg som ramar in den mysiga och vackra altanen med utsikt över gröna ängar…

Nedan till höger: Kanske lite för gulligt med stolar och tyger men lite originell inredning! Bilden är från Houseofbeautiful, Veranda i LA. Jag gillar rosa till en altan, i olika nyanser och speciellt i kombination med mycket gröna slingerväxter och kanske mörkgrå stenkrukor.

Nedan lite mer inspiration och tips till din altan!

 

 

 

inredning uteinreda altan

 

Tips och inspiration altan

Tänk att ha en enorm altan full med växter och sköna soffor! Min dröm-altan   innehåller en hammock eller en hängmatta, några träd och massa blommor! Färgerna skulle gå i orange-rosa och mörkgrått tror jag..

Innan du sätter igång med att inreda din veranda ska du ställa dig några frågor:  Vad vill du ha din veranda till? Vill du sitta ute på kvällar med vänner, sitta och läsa, ta siestas, jobba, eller något annat? Se då till att du skapar så många sittplatser, skapar den belysning och utrymme som passar dina behov. Vill du ha en mysig, färgglad, modern eller cool veranda? Hur utnyttjar du bäst de möjligheter du har? Här hittar du inspiration till olika inredningsstilar till altanen.

Färger på altan

Vilka färger vill Du ha på din altan? Vill du har glada färger som jag eller vill du inreda i lite lugnare färger? Klicka på länken så får du tips till vilka färger som passar Dig!

Växter på altan

Växter kan skapa känsla av att väva ihop utsidan med insidan av hemmet. Låt växterna få ta plats och välj gärna både större och mindre storlekar. De större kan fungera som avdelare av verandan medan de mindre kan sättas i grupper i olika färgkombinationer. Här hittar du tips till en solig eller skuggig altan. Kanske inreda som en känsla av en lounge hemma.

Värme på altan

Kalla juni nätter kan det vara skönt med lite extra värme, en öppen spis eller infravärme? Om du inte kan sitta in en riktig öppen spis så finns det fejk spisar som ger värme. Annars funkar det med en massa ljus och lyktor på verandan!

Mys på altan

Välja gärna diskreta möbler som passar bra in med väggar och golv. Det roliga blir sen att inreda med färger på dynor, kuddar, ev gardiner och andra inredningsdetaljer.
Dessa är enklare att byta ut när smaken eller säsongen ändras.

Förvaring på altan

Förvaring är ofta en bristvara hemma, satsa gärna på bänkar med förvaring inuti, det finns alltid grejer du kan stoppa i där:) Du kan också satsa på sittpuffar som har dold förvaring under. Osynlig förvaring gör rummet luftigare och du slipper risken för att det blir stökigt lika snabbt.

Mer inspiration altan

hotell utsikt

best western hotel pasitea positano

inredning uteplats

Mysigt..

 

rosa altan

Från Sweethomestyle

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inrednigsbloggar får du lite mer tips på inredning! Hoppas du fick lite inspiration till din altan!