Inspiration: Kök i lime

kök inredningHär kommer lite inspiration och inredning från mitt kök! Jag har hittat en hel del på rean i år: Bland annat den här härliga löparen i lime grönt från Himla/Åhlens. Jag har alltid haft svårt för grönt tidigare men jag har nyligen upptäckt lime och hur snyggt det blir tillsammans med gräddvitt, svart och naturfärger. Här har jag lagt löparen på mitt ljusa antika träbord med två ljuslyktor från Ica (Ja faktiskt- och bara 14:90/st!). Fejk-orkidée i bakgrunden från Skötselfria Wexter!

 

 

 

 

 

kök inspirationinredning limeinredning orkidé kök

 

 

 

 

 

 

Visst blev det mysigt med det gröna i kökshörnet? Grönt är en färg som skapar lugn, fokus och harmoni. Läs mer om hur vi påverkas av färgen.

Så här såg det ut förut i mitt kök: rosa och svart!

Inspiration Inreda kök

När du ska inreda ditt kök bör du först ställa dig frågan om du behöver göra några större förändringar i rummet för att du ska trivas. Behöver du kanske måla om vägg, tak, luckor eller byta kakel? En liten förändring kan ibland skapa stor effekt! Varning för att ge dig in i en för stor renovering om du har ont om tid just nu. Se mer tips om renovering här.

Vilka behov har du i rummet? Använder du köket ofta till matlagning behöver du ha redskap nära till hands. Bjuder du ofta över vänner och inte har ett matrum behöver du många sittplatser här.

Färger i köket

Vilka färger och träslag har du redan i rummet? Att blanda ljust och mörkt trä är inte så lyckat tycker jag. Jag vill ha antingen ljusa eller mörka möbler. Eventuellt kan det gå bra med vita möbler och enstaka mörk möbel till. Med olika färgkombinationer kan man dock lura ögat lite. Har du exempelvis en lite rörig inredning så kan du gärna använda mer harmoniska färgkombinationer.

Mysigt i köket

Har du plats för en mysig soffa med en massa kuddar kanske? Jag har ett ganska litet kök men ville verkligen ha en mysig plats för långa frukostar. Jag satsade därför på en låg sittbänk och la dit ngra kuddar, blev jättebra och skapar en mysig känsla!

Snygg förvaring

De snyggaste personliga prylarna får du gärna lämna framme för en mer personlig känsla. Du kan lägga dem i en snygg låda eller korg till exempel.

Belysning

Ljus är en av de absolut viktigaste inredningsdetaljerna. Ställ flera ljuslyktor eller ljusstakar tillsammans och blanda gärna olika storlekar och material men med en röd tråd igenom.

Rikta ljuset mot delar av rummet som du vill framhäva: en tavla, kristallvas eller annat. Jag har mycket spotlights i mitt kök med dimmers som skapar en mysig känsla. Lampan över matplatsen älskar jag- så snygg! Levande ljus tänds ofta.

Inspiration Inreda grönt

Kalla gröna färger

Gulgröna nyanser ser vi i naturen ofta på våren. Nästan alla kalla ljusgröna färger behöver accentfärger som till exempel gult, terrakotta eller gräddvitt.

Själv skulle jag nog bara välja grönt som accentfärg och inte till hela väggar.

Mer inspiration till inredning och färger

Läs om grönt hemma, Inredningsbloggar

Hoppas du fick lite inspiration till ditt kök!