Vardagsrum i klassisk stil/romantisk stil

vardagsrumHär kommer lite färginspiration till ditt vardagsrum! Att färgsätta ett rum är inte helt lätt och man får pröva sig fram.. Det finns lite tips som man kan tänka på innan man börjar inreda hemma dock, här kommer några!

Se det härliga vita rummet bredvid, det är knappt färgsatt alls men med blommor, bruna möbler och lampa och omgärdat av fönster som släpper in mycket grönt känns det ändå inte för vitt..

 

 

 

 

 

vardagsrumVardagsrummet bredvid är harmoniskt färgsatt med beige, gräddvitt, brunt och lime. Utan lime färgen skulle det här rummet bli väldigt dystert. Eftersom lime är en så lysande färg så passar den perfekt ihop med just dessa färger. Lime skulle man här kunna ersätta med en annan stark färg som lila, rosa, gult eller orange.

Gulgröna nyanser som lime ser vi i naturen ofta på våren. Dessa färger blir vackra och fräscha med gult och skarpt rosa- vilket jag förknippar med princesstårta!:) Eftersom färgerna är så färgstarka kan vitt vara en bra färg att komplettera inredningen med här. Nästan alla kalla ljusgröna färger behöver accentfärger som till exempel gult, terrakotta eller gräddvitt.

Själv skulle jag nog bara välja grönt som accentfärg och inte till hela väggar, men man vet aldrig, vissa gröna nyanser kan vara riktigt snygga..

Rött vardagsrum

vardagsrum färgerDet här vardagsrummet är lite väl originellt: alla möjliga färger bland det röda som dominerar. Jag vet inte riktigt om jag skulle trivas någon längre stund i det här rummet eftersom det är så påträngande färger. Samtidigt är det väldigt mysigt med det röda. Vad tycker du?

 

Rosa, rött och grått vardagsrum

vardagsrum inredningEtt vardagsrum som troligen hör hemma hos en romantisk dam.. Väldigt gulligt men även lite modernt med tavlan och lamporna. Lite väl puttinuttigt för mig men ändå en skön färgsättning så den får komma med.. Pallarna bryter av den klassiska stilen..

 

 

Vardagsrum aubergine-lila

vardagsrum

En mysig hörna! Den vita soffan blir snygg mot den mörka lila väggen. Borden påminner om mina egna satsbord- de här är nog från Ikea. Ett rum i min stil.

Purpurlila kommer från rött och blått och beroende hur färgen blandas kan variationen vara mycket stor. Lila passar bra med gult, blått och blekt orange, för att nämna några. Det kan ibland gå fel när man inreder med lila eftersom färgen inte är helt enkel att blanda med andra färger.

Vardagsrum grönt- rosa

vardagsrum inredningRosa färgen passar extra bra i ett vardagsrum med kallt ljus och passar väldigt bra med gräddvitt, beige, brunt eller skogsgrönt/äppelgrönt.

Gulgröna nyanser ser vi i naturen ofta på våren. Dessa färger blir vackra och fräscha med gult och skarpt rosa- vilket jag förknippar med princesstårta!:) Eftersom färgerna är så färgstarka kan vitt vara en bra färg att komplettera inredningen med här. Nästan alla kalla ljusgröna färger behöver accentfärger som till exempel gult, terrakotta eller gräddvitt.

Fler vardagsrum

Tips vardagsrum, Vardagsrum New England

Hoppas du fick inspiration till ditt vardagsrum!