Inspiration rustikt

rustik-inredningJag håller på och gör om i mitt sovrum och vill få in lite mer rustik känsla. Jag har idag bla en mörk byrå, ljusa sängbord och lite silverdetaljer. Jag har försökt hitta lampor lite i samma stil som ljuslyktan till vänster (från Mio) (All annan inredning förutom sängbord (My home my way) är från Inreda) men snygga bordslampor i rustik stil är väldigt svåra att hitta! Denna till vänster är den bästa jag hittade men frågan är om det blir bra att blanda så mkt silver med det rustika..hm..

Sovrum inspiration rustikt

I sovrummet är det härligt att vakna upp till en vacker och mysig atmosfär. Jag vill ha ett sovrum med lite inslag av rustikt och jordnära/ new england och även lite lyx.  Men hur blandar man dessa stilar då? Här kommer lite tips och inspiration:

Så här inreder du med inspiration från New England:

– Börja med att samla inspiration från New England stilen. Vilka delar av inredningsstilen passar dig och ditt sovrum? Se inspirations bilder från inredningsstilen och från sovrum.

– Tänk mörka rejäla möbler och ljusa textilier. En snygg himmelssäng i mahogny passar i ett större sovrum till exempel.

– New Englandstilen är stilren och klassisk. Undvik för mycket dekorationer och låt de rejäla snygga möblerna dominera.

-En stor sänggavel framhäver sängen som är den viktigaste möbeln i sovrummet. En bänk, antingen stoppad eller enkel, vid sängens fotände blir snyggt.

 Mixa New England, Rustikt och lyxigt i sovrummet

Med inredning från new england får du den stabila känslan – rejäla möbler och jordfärger. Med inslag av rustik inredning får du en lite modern touch och det passar bra ihop med new englandstilen. Till sist lägger du till lite lyxig känsla i sovrummet i form av textilier och andra smådetaljer för myskänsla och för att skapa en mjukare och mer harmonisk miljö.

Grundtips till sovrummet

– Börja med att rensa bort allt som inte ska vara i ditt sovrum. Då blir det lättare att se vilka möjligheter sovrummet har.

– Samla inspiration till ditt sovrum från bilder på nätet och i tidningar. Det kan vara svårt att bestämma sig för en stil när du ser många vackra inspirationsbilder från sovrum men försök välja den stil som du trivs bäst med helt enkelt och som är lätt att variera. Försök att ha en diskret bas i inredningen av ditt sovrum.

– Hur ser golv och väggar ut i rummet? Om du har mörka golv så kanse vita möbler kan vara bra för att ljusa upp. Om du vill ha mörka möbler så ska du kanske försöka använda lite ljusare textilier så det inte blir för mörkt.

– Sprid ljuset i inredningen. Ljuset är viktigt när du inreder ditt sovrum. Bordslampor med dimmer ger bra myskänsla. Satsa mer på mindre ljuskällor än på takbelysning. Ställ gärna flera ljuskällor bredvid varandra, det blir ett mer dramatiskt intryck än att sprida ut dem i inrednigen.

Länkar Sovrum inspiration Rustikt

Inspiration sovrum vår, Sovrum inspiration bilder, Snygga skåp på Inredningsbloggar, Bäst inspiration till sovrum

Hoppas du fick lite inspiration till att inreda sovrummet i rustik stil!