Sovrum inspiration

Här kommer mer inspiration till sovrummet! Jag gillar det här sovrummet: Den fluffiga sängen ser inbjudande ut och passar bra ihop med den mönstrade tapeten.

sovrumsinspirationDen här tapeten ger ett lite  oroligt intryck och passar bra ihop med en i övrigt diskret inredning. Med det svarta golvet blir det ett snyggt rum i svart och vitt. För mig känns det lite för kallt däremot och jag saknar lite färg. Den här färg och mönsterkombinationen skulle jag hellre vilja se i en hall.. En lustig detalj är lamporna med sneda skärmar..hm nej det blir ett alltför oroligt intryck för sovrummet helt enkelt, inte så bra feng shui här.

Nedan fler tips och snygga sovrum!

 

 

Inspiration Sovrum

Här har jag samlat några av mina absoluta favoriter bland sovrum på nätet.

 

Bilder från: colonialeast, decorpad, designcastle.com, alvhem, Sköna hem och housetohome.

Så här får Du ett lika vackert sovrum:

Börja med att bestämma vilken stil du vill ha: Modernt och avskalat eller mysigt och mörkt kanske? Se på nätet efter inspiration! Nu på vintern gillar vi dova och mörka färger men tänk på att det ska fungera på sommaren också. Välj gärna bra accessoarer som du kan byta ut efter humör och säsong.

Välj färger som du mår bra av. Välj färger som passar mot gråa toner eller beige toner. Beige ger en varmare känsla så det kan vara att föredra.

Låt sängen dominera med en hög sänggavel och snygga sängbord. Täck sängen med en sängkappa som passar mot överkastet.

Satsa på mysig belysning:  Bordslampor med dimmer ger bra myskänsla. Satsa mer på mindre ljuskällor än på takbelysning. Levande ljus gör stor skillnad för en mysig stämning på vintern men även på sommaren. Ställ gärna flera ljuskällor bredvid varandra, det blir ett mer dramatiskt intryck än att sprida ut dem i inrednigen.

Unna dig vackra och lyxiga textilier i inredningen.  Bädda med många kuddar i matchande örngott, ett tjockt överkast och med en mindre filt som ligger över sängens fotände.  Blanda gärna lite olika tyger som sammet och bomull. En bänk, antingen stoppad eller enkel, vid  sängens fotände blir snyggt i sovrummet och där kan du förvara prydnadskuddarna på natten!