Inspiration Inredning

Inredningsblogg med inspiration till inredningen!

Lampor

Lys upp med lampor

lampor

Nu finns ännu fler snygga lampor på Inreda, jag gillar speciellt de här bordslamporna! Lampan till vänster är inne nu med sin metall- look och har en jättesnyggt svarvad lampfot, bra pris också så jag är väldigt lockad att köpa den, ska se var den skulle passa här hemma, synd att man redan har så många lampor…:/

 

Lampor i metall

Att inreda med detaljer med metallskimmer är väldigt inne nu och det blir väldigt fint till en i övrigt stram inredning med dova färger. När du inreder med metallfärger bör du inte använda för mycket annat som blänker då det kan bli lite för mycket.

lampalampa

lampa

 

 

 

Klassiska lampor

Den här kristallkronan är snygg med sina svarta detaljer, passar speciellt bra i en svart vit inredning eller om du har svarta detaljer i inredningen. De här två lamporna går lite i new englandstil och är snygga o prisvärda.

lampalampalampa

 

 

 

 

Tips välja lampa

När du ska välja lampa till ditt hem är det bra om du först funderar över vilken stil du ska ha i rummet. Har du lantlig stil kan det kanske bli en spännande kontrast med en lampa i rustik stil. Har du starka färger i rummet kan du tänka efter om du vill att lampan ska smälta in eller framhävas. Ett rum med ljusa färger kan få lite liv med en dominerande lampa.

Sprid ljuset i inredningen: Bordslampor med dimmer ger bra myskänsla. Satsa mer på mindre ljuskällor än på takbelysning. Levande ljus ger myskänsla även på sommaren! Ställ gärna flera ljuskällor bredvid varandra, det blir ett mer dramatiskt intryck när du inreder än att sprida ut dem i rummet.  Storleken på lampan skall anpassas efter rummet och takhöjden: en allt för stor lampa gör att rummet känns mindre. Detta gäller för alla typer av taklampor, så utgå alltid från rummets storlek.

Fler lampor

Inred mysigt hemma

Hoppas du fick lite inredningstips till hemmet och till nya lampor hemma!

1 kommentar

  1. Härliga lampor samt mycket andra inredningstips.
    Ta en titt på de vita fjäderlamporna samt triangelkuddarna hos GlobalXDesign
    http://www.globalxdesign.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *