Dålig kundservice: American Classics

kandelaber ljusstake

Kandelaber.se 1195:-

Jag var i fredags på inredningsbutiken American Classics på Hamngatan (Stockholm) för att på uppdrag av min mamma köpa ut en kandelaber/ljusstake till min lillasyrra som fyllt år. Jag började prata med den trevliga expediten där om deras fina ljusstakar och annan inredning och tog lite kort från butiken för att jag tänkte skriva lite om dem och ge dem gratis reklam. När jag gick från butiken så kom jag på att jag glömt fråga om returrätten men min mamma sa att hon frågat om det var ok när hon pratat med dem och alla butiker brukar ju ha någon slags returrätt/byte så jag tänkte inte mer på det. Det visade sig att det blev fel storlek på ljusstaken men syrran tyckte den var fin och prövade att montera ihop den då det visade sig att det var något fel på den för den gick inte att  montera ihop. Jag var idag med henne på American Classics för att ordna med reklamationen: När vi började prata med den expedit som stod där idag (en annan expedit, ljushårig kvinna) så sa hon väldigt surt att de inte har någon bytesrätt eller öppet köp.

Vi blev lite paffa av hennes attityd men fortsatte  att förklara att den inte gått att montera. Hon menade att de alltid kontrollerar alla delar innan försäljning och började att ringa till den expedit som sålt ljusstaken. När hon inte fått tag på henne så sa hon att hon skulle återkomma till oss senare på telefon. Jag tyckte att det var konstigt och blev irriterad över att vi inte fick reklamera ljusstaken direkt och frågade om jag kunde få byta den mot annan inredning ifall jag hittade, men det fick jag inte så jag fick ta den (ganska tunga) ljusstaken och gå därifrån. När jag kommit en bra bit därifrån så ringde hon och sade att jag fick komma tillbaka och få pengarna tillbaka eftersom hon sett på en annan ljusstake att vår var felaktig. (Vilket jag hade föreslagit för henne att vi skulle göra men då blev hon bara sur..) Ja, jag kan ju säga att jag inte kommer att gå in på den inredningsbutiken igen, iallafall inte köpa möbler eller annat dyrt som jag eventuellt kan tänkas behöva reklamera för tydligen så verkar deras kundservice vara obefintlig. Väldigt tråkigt tycker jag för en butik som faktiskt har en del fina ljusstakar och inredningsdetaljer. Jag googlade butiken på nätet och såg att det var flera andra som bemötts dåligt av expediter och blivit lurade på pengar där.

Butiker där du hittar din ljusstake /kandelaber

Men det finns många andra bättre inredningsbutiker: Jag hittade en annan butik som säljer snygga kandelabrar och ljusstakar: Kandelaber.se där man hittar den snygga golvkandelabern på bilden ovan. Kan det vara något syrran?:)

fler butiker som Också säljer kandelabers/ ljusstake:

Liknande (och mer smakfull) inredning finns på den trevliga butiken Tabbouli house (min favoritbutik i Stockholm) till exempel. Snygga soffor och andra större möbler finns ju på många ställen, Livingstore eller IKEA till exempel. Snygga konstväxter finns på Skötselfria wexter på Karlbergsvägen i Stockholm, de är väldigt trevliga alla som jobbar där! På Åhlens city som ligger nära hamngatan har de en del snygga inredningsdetaljer från SIA: ljusstakar och liknande.

Länkar till mer inredning:

Inredning på nätet, Inspiration Veranda

Ha det så bra och hoppas ni fick lite tips och idéer om vart ni kan köpa (eller inte köpa;) en kandelaber eller ljusstake!