Inred lyxigt hemmakontor!

inred hemmakontor

Från Kagozi.com

Hemmakontor: Arbetar du hemifrån och har svårt att motivera dig till att jobba? Då kan det vara bra att fundera över din arbetsplats hemma. För det mesta har man kanske inte tänkt igenom hur arbetsplatsen ska fungera. Börja med det!

Nedan hittar du bästa tipsen för att öka din motivation, kreativitet och arbetsglädje hemma!

 

Låt ditt hemmakontor inspirera

1. Rensa!
För att du ska kunna koncentrera dig så bra som möjligt, bör du ta bort alla distraktioner. Högar av papper, oavslutade projekt, sådant som ska eller borde åtgärdas, räkningar som ska betalas osv ger en känsla av stress. Bäst är att åtgärda alla snabba ärenden så fort papperet kommer i din hand. Sådant som tar längre tid och ska åtgärdas vid ett senare tillfälle, kan du samla i en speciell mapp, pärm eller låda.

Undvik att ha mycket småsaker framme: post its överallt till exempel.  Skriv in telefonnummer i telefonboken/almanackan och nöj dig med en samlad kom-ihåg-lista som inte är för lång. Passa på att gå igenom allt, kasta eller sälj sådant du inte längre behöver och sortera undan det du inte använder så ofta. Det du använder dagligen lämnar du framme eller lättillgängligt.
Fixa bra förvaring
Ordning och struktur hjälper dig att hitta det du behöver och fokusera på det du ska göra. En förutsättning för att kunna hålla ordning är bra förvaringslösningar. Gör upp ett system för hur olika papper ska förvaras. Tänk efter vad som fungerar bäst för dig – pärmar, mappar eller tidskriftssamlare? Annat kan förvaras i snygga lådor, på hyllor eller i skåp.

En enhetlig färgskala på pärmryggar och lådor ger ett lugnare intryck. Skriv tydliga etiketter som berättar vad innehållet är, så hittar du snabbare.

Skapa trivsel och inspiration

Arbetsplatsen ska inte bara vara effektiv utan också inspirerande. Vad inspirerar dig? Lägg en stund på att fundera över detaljer som skulle kunna öka din arbetsglädje. Det kan vara små detaljer som inte behöver kosta så mycket men ger en känsla av välbefinnande. Har du plats kan du kanske ordna en avkopplande del med en skön fåtölj där du kan sitta när du läser igenom papper mm. Annars kan du välja förvaringsdetaljer i en färg du gillar, sätta upp en bild som inspirerar dig, välja almanacka och pennor med omsorg, kanske ordna möjlighet att lyssna på musik osv.

Färger på hemmakontoret?

Vilka färger behöver du/ vill du ha i ditt kontor? Tänk på detta: Rött och orange ger dig energi. Orange stimulerar också självförtroendet. Grönt gör dig lugn och kan göra dig mer koncentrerad. Tänk på att färger kan påverkas olika av färger: älskar du lila så kanske det är den färgen som ger dig mest energi. Ha i åtanke att människor är olika känsliga för färgpsykologi och det är ingen exakt vetenskap.

Korta tips för en inspirerande arbetsplats

– Åtgärda och sortera in papper innan de blir högar av dem.
– En enhetlig färgskala på pärmar, mappar och lådor ger ett lugnare intryck.
– Det du använder dagligen ska vara lätt att nå.
– Skippa lösa lappar, skriv in på rätt plats eller samla till en kort och tydlig lista.
– Placera datorskärmen på en armslängds avstånd från ögonen.
– Ta pauser, rör på dig och drick vatten.
– Inred personligt så din kontorshörna passar just dig, skapar motivation, kreativitet och en plats där du vill vara.

Länkar hemmakontor:

Cool kontorsinredning Cool stuff, Fler tips hemmakontor

Lycka till med ditt hemmakontor!