Obamas trafikstrul och dyra natt på Grand hotell

Barack Obamas besök i Stockholm har väckt många känslor. Många har varit nyfikna av att se han och hans stora följe, däribland min mamma som gick ner till E4an för att se bilkortegen:). Jag var på väg idag över Barnhusbron i Vasastan imorse men fick vända, tydligen skulle Obama passera därunder på väg från Stockholm. Jag tror många fick stå stilla i närmare en timme. Vid halv elva tiden var hela Dalagatan full av bilar med arga förare som fångats där.

sovrum grand hotellEnligt DI så bodde  Barack Obama i prinsessan Lillians svit på Grand hotell. Inom sina 330 kvadratmeter rymmer sviten två sovrum, vardagsrum, bibliotek, kök, relaxavdelning och egen biosalong. Den kostar 71 600 kr per natt..Hm..känns kanske inte riktigt ok det priset, men ja visst är rummet fint med inredning i svart, vitt, grått och ljust turkost i New england stil.

 

Ja, besöket väcker känslor, inte minst för summan av besöket som enligt en uppgift jag fick låg på 100 miljoner kronor..kan det stämma verkligen..? Ja kanske skulle han istället kunnat tala med Reinfeldt via Skype, visst. Men jag tycker ändå det är synd att vissa verkar så kritiska mot en president som är den mest sympatiska och klokaste presidenten som USA har haft på- ja hur många år egentligen? Jag tycker också det är roligt att Obama ser lilla Sverige som ett så pass betydelsefullt land att besöka.

Se nya reseguiden på nätet

Läs mer om sovrumsinredning  hotellstil