Rea Inredningsbutiker

inredningNu är det full fart med rea i inredningsbutiker i stockholm! Igår var jag inne på Room på PUB, de öppnade ganska nyligen där: En stor butik full med kuddar, porslin och allt möjligt i inredningsväg och fullt med inspiration. Kolla in de här supersnygga sängborden tex bredvid sängen i snyggt matchande färger: guld och blått som känns fräscht nu. Annars känns det som att grönt är på väg in mer i inredningen, läs mer om grön, gul och grön inredning nedan!

 

 

inredning sänginredning gultrea kuddar

 

 

 

 

 

 

 

 

Ovan kuddar och plädar i härligt gult och lime! Till höger massor med kuddar till halva priset!

kuddar inredningkuddarkuddar blommor

 

 

 

 

 

 

 

 

Ovan fler härliga kuddar i olika stilar och färger. Här kan du läsa mer om vårens färger i inredningen. Ljust gröna färger ser jag mer och mer i inredningen och passar bra in i vår strävan efter mer koppling till naturen inomhus. Här får du lite tips till hur du inreder med grönt, gult och blått hemma!

Gul inredning hemma

Den gula färgen får små rum att verka större och har en stimulerande och styrkegivande effekt. Färgen ökar koncentrationen, främjar inlärningsförmågan och påverkar minnet på ett positivt sätt. Gult stimulerar inte bara hjärnans aktiviteter, utan förbättrar även kommunikationsförmågan. Färgen kan förbättra minne och förståelse, höja den intellektuella kapaciteten och stärka nerver och hjärna, men den kan också betyda svek.

Mixa gult med andra färger i inredningen

Gult är en mångsidig färg och kallt gult passar bra med vitt, purpur, blått, violett och karmosinrött. Varning dock för att för mycket kalla gula färger(citrongult, påskliljegult) kan kyla ner stämningen i rummet.

En varm, stark gul färg hemma kan kontrastera snyggt tillsammans med valnöt, choklad eller svart. Varmt gul färg med ton av brunt passar bäst ihop med andra jordiga toner i inredningen.

Gröna färger i inredningen

Grönt har en lugnande inverkan på oss människor. Den symboliserar natur, växande och liv. Ljusgrönt anses ge ökad livsglädje och välmående.
Det sägs också att sinnena skärps mer av färgen. Grönt är lätt att variera och finns i många olika nyanser.

Matcha gröna färger i inredningen

Varma gröna färger matchas bra med komplementsfärgerna varma röda färger. Denna kombination används dock främst i juletider. De matchas också gärna med bruna färger.

Själv skulle jag nog bara välja grönt som accentfärg och inte till hela väggar, men man vet aldrig, vissa gröna nyanser kan vara riktigt snygga..

Tänk på ljuset när du använder grönt i inredningen hemma: Morgonljus på en kall grön färg blir inte så bra.

Blå inredning

Blått har en rogivande effekt. Det är en färg som får oss att andas lugnare och blinka mer sällan. Färgen sägs främja kreativitet och blåa rum upplevs ofta som rymliga. Färgen förknippas med sanning, ärlighet, inspiration och kreativitet,lugnet, introspektion, ensamhet och kylighet. Blå färg passar bra vid inredning av väntrum, på kontoret, i studierum, i badrummet, i områden där det är mycket varmt, i meditationsrum eller vilorum. Blå färg är för kall för att användas i sovrum, och kan förstöra passionen och samlivet.

Varmt blå färger har lite rosa i sig och passar bättre i svala länder, då de tillför värme till rummets inredning. Klara blå färger är vanligen varma och passar mycket bra tillsammans varmt rosa och gräddvitt, speciellt i ett annars kallt rum. Varmt blå kan fungera tillsammans med orange i små mängder. En varm blå färg kan ibland få andra färger att blekna och se tråkiga ut. Färgen passar däremot mycket bra tillsammans med crèmefärgat.

Svala blå färger passar bra med färger som ligger nära dem i färgcirkeln, exempel limegrönt, turkost och smaragdgrönt. De passar även till kontrastfärger som lila. Svalt bleka färger passar också bra tillsammans med ljuva pasteller.  Jag tycker även att svalt blå kan bli mycket snyggt ihop med guldaccenter, se tex första bilden ovan!

Läs mer om inredning hos Inredningsbloggar.

Hoppas du fick lite inspiration till inredningen hemma!