Färger i sommar!

blå färgerGrönt, gult och blåa aquatoner är är heta färger i sommar. Även orange är en av sommarens hetaste kulörer som gör sig bra som accent i inredningen. Vill du inte köpa möbler i färgerna så fuska med lampor, mattor och accessoarer. Det är lätt att byta ut dessa efter säsong och humör!

Grönt och blått är båda ganska kalla färger så du bör nog matcha med lite varmare nyanser. Gult och orange däremot piggnar du till av- se nedan!

Bilden ovan är från Green Gate, de har somrig och gullig inredning! Dock måste du ta dig till Karlstad och Fima Möbler för att köpa deras produkter.

 

 

 

Så här påverkas du av sommarens färger:

orange inredningOrange är en varm och energifylld färg som gör oss optimistiska och entusiastiska. Färgen sägs stimulera aptiten, vilket gör den lämplig för kök och matplatser. Orange är också en kommunikationsfärg vilket gör att den passar i rum där man umgås. Orange färg symboliserar hälsan, entusiasmen, optimismen och vitaliteten – liksom självförtroendet, kreativiteten och modet. Färgen anses kunna mildra depressionen och stimulerar aptiten.

Bild från Leva och Bo: Här matchas orange snyggt med rosa och andra accentfärger: vårigt och uppiggande!

 

 

 

 

 

gul inredningGult är en intensiv färg som en del färgpsykologer menar kan ge upphov till illamående och sjösjuka. Man tror också att gult är den första färgen som spädbarn uppfattar.

 

 

 

 

 

 

 

grön inredningGrönt har en lugnande inverkan på oss människor. Den symboliserar natur, växande och kretslopp. Ljusgrönt anses ge ökad livsglädje och välmående.
Det sägs också att sinnena skärps mer.

Bild från Leva och Bo.

Blått har en rogivande effekt. Det är en färg som får oss att andas lugnare och blinka mer sällan. Färgen sägs främja kreativitet. Blåa rum upplevs ofta som rymliga. Färgen förknippas med sanningen, ärligheten, inspirationen och kreativiteten, liksom med lugnet, introspektionen, ensamheten, kyligheten och allvarsamheten. Den kan användas vid inredning av väntrum, på kontoret, i studierum, i badrummet, i områden där det är mycket varmt, i meditationsrum eller vilorum. Blå färg är för kall för att användas i sovrum, och kan förstöra passionen och samlivet.

Ikea har tagit upp den blå trenden:  De släppte sin Kollektion blå den 1:a juni i 21 olika länder. I kollektionen har man hämtat inspiration från Indien. Kollektionen kommer att säljas i begränsad upplaga.

Stilar du matchar med sommarens färger:

Natur hemma, Stilar i vårens inredning

Läs mer om sommarens färger:

Så här matchar du:

Blått hemma, Orange hemma, Gult hemma, Grönt hemma

Hoppas du fick inspiration till att inreda med sommarens färger!