Inspiration Inredning

Inredningsblogg med inspiration till inredningen!

Säng Mio

Varning kontinental säng Mio!

För några månader sedan köpte jag säng från Mio, Bedtime Mirus, efter att ha testat flera andra sängar. De hade en rabatt på sängarna på Mio och jag tycker kontinentalsängar ser så mysiga ut så jag passade då på att köpa.

Inne på Mio blev jag lite ”pålurad” att köpa väldigt dyra sängben till sängen, för 2400 kr, det står ju såklart inte med i deras lockpris, och när man väl har bestämt sig för en säng så orkar man inte fundera mer över sängben så då tar man gärna de ben som de har i affären, även om det var lite väl dyrt, det där tjänar nog Mio en hel del på kan jag tänka mig.. De i affären hjälpte mig välja fasthet på madrass och jag tog två 80 madrasser så det blev en 160 cm bred säng, med en fast och en medium sida, eftersom båda passade bra och jag tänkte att det kan vara kul att växla typ.

Reklamation säng Mio

Hur som helst, sängen kändes jättebra först. Men- efter två månader började den mjukare sidan plötsligt sacka ihop i mitten till en hängmatta. Jag ringde reklamationen på Mio och de kom efter ett par veckor och tittade på sängen. Det kom en ung kille och jag förklarade felet med sängen. Han satte sig en gång på sängen, tryckte försiktigt på sängen och tyckte sedan att han var färdig. Ja ja tänkte jag, han ska väl kunna sitt jobb förhoppningsvis. Efter nästan två veckor hade jag inte hört något från Mios reklamationsavdelning och ringde och frågade hur det gick med mitt ärende. Den unga killen som varit och undersökt min säng menade då att han inte funnit något fel med sängen. Det kändes väldigt konstigt och jag försökte fråga om det inte blivit något fel, men tydligen inte. Jag ringde upp chefen då och förklarade saken. Denne försökte sedan att sälja en ny madrass till mig till ”specialpris” men med en fraktkostnad på 900 kr skulle det bli rätt dyrt för att få en hel säng. Jag var ganska arg på dem men orkade inte anmäla till ARN, vi gjorde till slut en deal att jag köpte ny madrass för inköpspris och de bjöd på frakten.

Omdöme säng Mio

Jag är förvånad över att kvalitén på Mios sängar inte är bättre än att de håller i några månader. Min fasta madrass är fortfarande skön, får hoppas att den håller ett tag till…Sedan tycker jag att hanteringen av mitt reklamationsärende på Mio skötts extremt oprofessionellt. Det förväntar man sig inte av ett så stort företag direkt.

säng

 

 

 

 

 

Länkar inredning säng och sovrum:

Inspiration lyxiga sovrum, Bilder sovrum

Som sagt, varning för att köpa säng från Mio, då rekommenderar jag hellre Ikea, deras säng hade jag 15 år och sov väldigt bra i den hela tiden..

7 kommentarer

 1. This is cool!

 2. Hi
  Nice and helpful article shared by you its really helpful for everybody thanks for sharing your knowledge with us

  thanks Sängr

 3. Ja, det där med Mio… att reklamera något hos dem är i stort sett omöjligt om grejen är inte äldre än MAX en dag och verkligen fel. Men bra att du fick köpa ny madrass till inköpspriset!

 4. Hur är den fasta madrassen idag? Den nya du tog, var det en medium eller en fast? Hur är den? Tack på förhand Karro.

  • Karro

   28 februari, 2013 at 06:21

   Hej Thommie, jag har nu två fasta madrasser och de håller än så länge:) Lycka till med sängen!/MVh Karro

 5. Jag råkade ut precis på samma vis med min kontinentalsäng från Mio. Sängen heter Dream, den har fasthet medium. Efter mindre än ett år säckade den ihop och madrassen känns som att ligga i en hängmatta. Omöjligt att reklamera, Mio säger att ”Du har köpt en säng som ska forma sig efter kroppen och Dreamsängen gör det”. Varning köp inte säng på Mio.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *