Sovrum inspiration

sovrum inspirationLäge att fixa iordning i ditt sovrum hemma? Den här tiden på året, när solen skiner in och vi ser inredningen på nytt i dagsljus kan det vara lockande med en ”uppfix” hemma. Jag älskar att se inspirationsbilder av underbara sovrum i olika färger och fundera över hur man skulle kunna ha det. Mitt eget sovrum är fortfarande inte färdigt, funderar lite på måla om också så det beslutet måste jag ta allra först, men med våren har jag fått lite extra energi och så snart det är färdigt ska ni få se:) I dagens inlägg har jag samlat ihop tips för hur man får ett sovrum med bra luft, speciellt viktigt för allergiker! Ovan Claire Forlanis underbara sovrum. Se mer från hennes hem.

Sovrum tips allergi

I ett sovrum är det mysigt med massor med kuddar, filtar och böljande gardiner. Men vi tänker inte alltid på att det är så bra med för mycket textilier om man är allergisk. Så hur skapar man ett mysigt sovrum om man är allergiker då?

Istället för att ha till exempel en fuskpälspläd och andra material som inte kan tvättas i höga temperaturer (så kvalster försvinner) så kan du minska på sådana detaljer och istället satsa på snygga påslakan. Till exempel har Zara home jättesnygga (jag väntar på en leverans från dem imorgon, jag ska berätta om jag blev nöjd:)och deras inredning kan du köpa antingen direkt från dem eller genom Ellos som just nu har bra rabatter!

Tänk också på att inte ha blommande växter, hellre växter som ger bra luft (kommer ej ihåg vad de heter), bra förvaring så det inte blir dammigt och lätt att våttorka.

Sovrum sänggavel

Det har på sistone blivit väldigt inne med stoppade sänggavlar, jättefint! Jag har också köpt en, helt rak modell från Mio, men har känt mig lite extra allergisk på sistone. Jag funderar på om jag är extra känslig då jag har en stoppad sänggavel och även kontinentalsäng. En stoppad gavel är ju lite svårt att damma av. Kan vara något att tänka på ifall du är allergiker. Jag ska testa att klä om sänggaveln med sammetstyg, kanske gråbeige eftersom jag har mycket mörklila i sovrummet just nu..(lite enkelt med säkerhetsnålar), så jag kan ta bort och tvätta/skaka av tyget ibland. Bäst för allergiker är ju en trägavel som du kan torka av. Se Claires sovrum ovan: hon har en vit låg trägavel och istället framträder hennes snygga tapeter! Härlig sovrumsinspiration!

Mer inspiration och länkar sovrum

Se mer inspiration från Ellos och deras kollektion från Zara home:

Se mer inspiration av Sovrum! Omdöme Mio säng

Hoppas du fick inspiration till sovrummet!