Ny sänggavel i sovrummet!

sovrum

Idag har jag varit till Olssons tyger och köpt nytt tyg till min sänggavel- ljust beige sammet- är jättenöjd! Här kan du hur sovrummet såg ut innan. Jag har gått och tänkt fixa detta länge nu men inte blivit av, men när jag väl köpt tyg gick det fort- jag slarvade och satte faktiskt bara fast tyget med två stora säkerhetsnålar på baksidan, vi får se om det håller, annars får jag sy fast det istället. Sovrummet ser väldigt ljust ut på bilden men det passar bra in med mörklila gardiner och mörka möbler, jag ska sätta in fler bilder sen! Sängkappa Hemtex, madrasskydd Ikea, sängskåp Tabbouli house och snygga påslakan från Zara home.

 

sängskåpsänggavelförvaring

 

 

 

 

Ovan kan du se mina nyinköpta lådor från Ikea som jag ställt på garderoberna- jag har städat och sorterat in en massa saker jag inte brukar använda: handdukar, sänglakan osv. Jag har märkt alla lådor så jag vet precis var jag har sakerna men slipper se dem- är så nöjd och skönt att ha lite ordning på sakerna:) Måste tipsa alla som har lika stökigt som jag hade förut att göra likadant- superpris på lådorna dessutom: 2 för 129 kr. (Jag var även förbi Granit men de lådorna kostar drygt dubbelt så mkt)

Tips till sovrummet

– Börja med att städa och ta bort så många färger och saker du kan för att se vilka möjligheter rummet har. Det ger dig även en möjlighet att få bort allt skräp som inte ska vara i sovrummet och ger dålig energi till rummet.
– Se inspirationsbilder och fundera vilken stil och vilka färger du vill ha i sovrummet. På Cosy style får du tips om vilka färger som passar dig bäst och hur du inreder med olika färger. Bra färger till sovrummet är varma lugna färger: beige, vitt och lagom mycket färg från den blå- röd- lila-röda färgskalan. Undvik för mycket rött i sovrummet då det kan ge dig sömnproblem. För mycket svart kan göra dig deprimerad.
– Hur ser golv och väggar ut i sovrummet? Har du mycket dagsljus in i rummet? Är rummet mörkt bör du kanske satsa på ljusa möbler. Däremot kan mörka möbler bli snyggt till ett mörkt golv.
–  Ljuset är viktigt när du inreder ditt sovrum. Bordslampor med dimmer ger bra myskänsla. Satsa mer på mindre ljuskällor än på takbelysning.

– För en lyxig hotellkänsla i sovrummet kan du satsa på en hög stoppad sänggavel och lyxiga lakan och kuddar som du vill krypa ner bland.

För fler tips till sovrummet kan du se Sovrumsinspiration och du kan läsa om vårens trender på Inreda som ger dig tips till inredning till hemmet. Hoppas du fick lite inspiration till ditt sovrum!