Vardagsrum i blått, grått och accentfärger!

Jag har upptäckt att färgen blått kan bli riktigt snygg att inreda vardagsrum (och andra rum) med, speciellt med djupt lila..Bild höger Bluebellgray!

inspiration vardagsrumblått rumblommor inredning

 

 

 

Inreda med blått:

Blått har en rogivande effekt. Färgen sägs främja kreativitet och blåa rum upplevs ofta som rymliga. Blå färg förknippas med sanning, ärlighet, inspiration och kreativitet,lugn, introspektion, ensamhet och kylighet. Blå färg passar bra vid inredning av väntrum, på kontoret, i studierum, i badrummet. Färgen passar även mycket bra i områden där det är mycket varmt, i meditationsrum eller vilorum. Blå färg är för kall för att användas i sovrum, och kan förstöra passionen och samlivet.

Varmt blå färger har lite rosa i sig och passar bättre i svala länder, då de tillför värme till rummets inredning. Klara blå färger är vanligen varma och passar mycket bra tillsammans varmt rosa och gräddvitt, speciellt i ett annars kallt rum. Varmt blå kan fungera tillsammans med orange i små mängder. En varm blå färg kan ibland få andra färger att blekna och se tråkiga ut. Färgen passar däremot mycket bra tillsammans med crèmefärgat.

Svala blå färger passar bra med färger som ligger nära dem i färgcirkeln, exempel limegrönt, turkost och smaragdgrönt. De passar även till kontrastfärger som lila. Svalt bleka färger passar också bra tillsammans med ljuva pasteller.  Jag tycker även att svalt blå kan bli mycket snyggt ihop med guldaccenter.

Mitt vardagsrum i blått

Jag har inrett mitt vardagsrum i varmt blått, lila och lite rosa. Väggarna är vita och jag kommer kanske att lägga till lite nyanser av orange och gröna växter! Den blå färgen passar väldigt bra som bakgrund till min kristallkrona tycker jag.

Länkar blå vardagsrum:

Blå färger hemma, Mitt vardagsrum

Här hittar du fler inredningsbloggar!

Hoppas du fick inspiration till ditt vardagsrum!