Inspiration Inredning

Inredningsblogg med inspiration till inredningen!

Inredning mitt vardagsrum!

Ny inredning vardagsrum!

vardagsrumIgår fixade jag om lite i mitt vardagsrum: klädde om min Ikea Kivik soffa (till dansbo mörkgrå) och satte upp min kristallkrona! Blev lite mysigare i vardagsrummet med mörkare klädsel än den vita som förut satt på soffan (och som jag knappt vågade sitta i… Kristallkronan har jag tänkte sätta upp länge men var rädd för att jag skulle behöva en extra krok. Nu satte jag upp den ändå men soffan står under bara utifallatt..:)

Nedan bilder mina egna kuddar, diverse kuddar från Minh, blommor från Tabbouli!

 

 

 

 

 

Bilder vardagsrum:

kuddarkuddar minhtabbouli house

 

 

 

Tips vardagsrum:

Här listar jag ngra bra tips vid inredning av vardagsrummet!

1. Vad ska rummet avändas till? Filmkvällar, umgänge, andra funktioner? Tänk både praktiskt och vad som är snyggt! Vilken stil vill du ha: country, indiskt, brocante chic,  asiatiskt, marockanskt, new england?

2. Vilka förutsättningar finns i rummet? Hur faller ljuset? Vilka färger, träslag passar i  rummet? Hur ser golv/väggar ut? Behöver du måla om? Vad får du plats med?

3. Har du ett stort vardagsrum så kan du möblera i ”öar” med soffan mitt i rummet, det skapar en luftigare känsla. Behöver du ett stort soffbord eller passar det bättre med ett satsbord som du kan variera efter tillfälle? Placera ut den största möbeln först!

4. Belysningen är viktig! I ett vardagsrum bör du gärna ha 5-10 ljuskällor: Allmänbelysning, stämningsbelysning och läsbelysning. Placera ut lamporna i olika höjder och använd dimmers för olika tillfällen.Färgade skärmar ger ett mysigt ljus!

5. Färger:Att inreda ett hem handlar om att få rätt samspel mellan möbler, ljus, färger och stil. Inte det lättaste och att få till färger som känns samspelta utan att det blir stelt är inte alltid helt lätt. Det är alltid lättast att inreda utifrån diskreta väggar och en enhetlig färg på golvet, och sist lägga till färger efterhand. Men-bli inte för feg och endast välj vita väggar, ett av dina rum vill du kanske ha lite mysigare med mörkare väggar till exempel, eller om du trivs med starka färger? Läs här om hur de olika färgerna påverkar dig.

Länkar vardagsrum:

Feng shui till vardagsrummet, Tapeter till vardagsrummet

Hoppas du fick lite tips till ditt vardagsrum!

1 kommentar

  1. Tips!
    Bästa golvbutik på nätet, golvshop.se
    Duktig och tillgänglig kundtjänst.
    Butiken har stort utbud av välkänd golv varumärken och bra priser samt fri hemleverans är inkluderat i alla priser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *