Härlig weekend Dufweholms herrgård

herrgård

Bild från damrummet.se

I helgen var jag på Dufweholms herrgård för att fira min mamma som fyllde år. Vi hade en riktigt skön helg med mys, massor med fantastiskt god mat, promenader vid vattnet och spa. Det här stället kan jag verkligen rekommendera och man kände sig väl omhändertagen av den snälla personalen.

Två av oss bodde i Reinhold Rehbinders svit (anno 1674), se bilder nedan som var jättefin med en härlig jacuzzi som jag var tvungen att prova:)

inspiration herrgårdinredning herrgårdinredning dufweholms

 

 

 

God mat på herrgård

Maten var helt fantastisk och erbjöd bra alternativ till de som hade gluten- och laktos-allergier. De verkar ha bra råvaror och deras kött kommer från en liten gård i närheten där de sa att de hade det bra och fick gå ute. (Jag försöker ju att inte äta så mycket kött men när jag gör det så vill jag åtminstone att djuren ska ha det så bra som möjligt.) Nästa gång jag åker dit ska jag försöka att inte äta riktigt så mycket bara, svårt när de dukar upp så himla mycket gott..

brunch herrgårdherrgårdafternoon tea herrgård

 

 

 

Inredning herrgård

Herrgården är mycket vackert inredd med ljusgrönt och vitt i matsal, guld och mörka detaljer i salong. Det enda jag kan anmärka på är att det på övervåningen var ett större antal uppstoppade djur och det kan jag tycka känns lite obehagligt att se.

En av dagarna tillbringade vi en stund i deras mysiga spa med bastu och jacuzzi som ligger precis vid vattnet. Dit vill jag gärna återkomma i sommar när man kan sitta ute på bryggan och bada i sjön..

Besök herrgården

Blir någon annan frestad att åka dit kan jag tipsa om en trevlig blogg jag kom in på när jag sökte på Dufweholms herrgård, Damrummet,som erbjuder sina läsare 20 procent rabatt till herrgården samt även till Södertuna slott och Gripsholms värdshus!

Se även tidigare inlägg om Gimo herrgård, lantlig inredning

Ha det så bra och och ta gärna nån weekend snart på en mysig herrgård, kan jag rekommendera!