Herrgårdsweekend Blommenhof Nyköping

herrgård blommenhofMysig herrgårdsweekend på Blommenhof! I helgen var jag med killen på Blommenhof för en romantik-weekend (fick jättebra erbjudande via Groupon). Det blev en riktig mys-helg med bubbelbad, bastu, pool, god mat och strosande i Nyköping. Välkomstpaketet med champagne, godis och frukt var väldigt trevligt:) Dessutom blev vi bjudna på en jättegod chokladtårta innan en fantastisk middag! Tack snälla personalen på Blommenhof för en härlig weekend!

 

 

 

 

 

 

romantik weekendblommenhof rumros resa

 

 

 

 

 

 

Vi fick ett fint rum med blommor och i ljusgult med ett fräscht badrum med jacuzzi! Hotellet är inrett i gustaviansk stil och matsalen var väldigt fin med vackra fönster, ljusgula och gräddvita färger, färska orkidéer och kandelabers.

Här ser ni den härlig frukostbuffén: jättegott färskt bröd, färskpressad juice och en massa annat gott!

frukost herrgårdblommenhof herrgårdfrukost herrgård

 

 

 

 

 

 

 

Vi bjöds på en trerätters med först toast med halloumi ost (tror jag det var- supergott), varmrätt lamm med en örtaioli och tomatsås och färskpotatis (Jag äter ju inte så mkt kött men här gjorde jag ett undantag) Det var faktiskt fantastiskt gott, den godaste kötträtten vi båda ätit. Efterrätten var också jättebra: Chokladglass med mandel och nötkrokant, rommarinerad färsk ananas. Det rekommenderade vinpaketet till passade jättebra till maten.

Hotellet var trevligt i övrigt: frukt i relaxavdelningen med biljardbord, spel och soffor. Det var ganska lugnt på hotellet så vi fick pool och bastu för oss själva:) I loungen spelades skön musik och det fanns te och kaffe tillgängligt gratis i baren hela tiden så man kunde sitta där och relaxa efter badet.

mat herrgårdefterrätt herrgårdherrgård blommenhof

 

 

 

 

 

 

 

Vi lånade cyklarna och åkte in till Nyköpings centrum: en mysig stad och vi hamnade på ett mysigt café på en innergård: Hellmanska gården: var tvungen att ta ett kort på allt gott de hade! Vi tog en syltkaka och en mandelmassekaka med rabarber, tyvv så var de lite torra tyvv, men vi hade väl otur, skulle rekommendera stället ändå för det var så mysigt! Det finns flera inredningsaffärer i Nyköping, alla verkar vara inriktade på lantlig romantisk inredningsstil dock. Tyvvär så var två av de stora affärerna stängda just på måndagar.

hellmanska gårdencafe hellmanskanyköping

 

 

 

 

 

 

 

Fler herrgårdar i Sverige: Dufweholms.

Tack för en väldigt mysig helg- jag kan absolut rekommendera herrgården Blommenhof och Nyköping i sommar!