Inspiration växter

Igår gick jag förbi Skötselfria wexter igen och köpte en till fejk-orkidé, som jag stack ner i en glaskruka och fyllde med småsten, blev riktigt bra tycker jag:) Ska stå i köket som har sydvästläge och under sommarhalvåret grillas mina riktiga växter som står där ordentligt tyvvär.

Jag var också med syrran till Åhlens för hon skulle köpa en ny fåtölj till sitt vardagsrum, nedan till höger, blev supersnyggt bredvid den stora svarta lyktan! Nu är hon på jakt efter en tavla som matchar fåtöljen..blir nog riktigt bra det där, visst är det snyggt med cerise, svart och vitt!

inspiration växterfåtölj inspiration

 

 

 

 

 

 

Tips inreda med växter

Här får du lite olika tips för hur du kan inreda med växter på olika sätt, vare sig de är äkta eller inte..:

-Gillar du inte att vattna?-Köp kaktusar och ställ dem i en stor skål till exempel, det gör inget om du glömmer bort dem ibland. Vissa sorter kan faktiskt vara snygga..
-Ta avklippta blommor och lägg på ett glasfat, man får intrycket av mer blommor och kan bli väldigt snyggt.
-Orkidéer vill ha det ljust om rötterna men tål att stå på soffbordet en bit från fönstret. Du kan därför ställa dem i glaskrukor som är snyggt (om innerkrukan är genomskinlig) Däremot kan bladen få för lite fukt på det här sättet, så spreja med vattenspruta.
– Ställ kryddväxterna direkt  på köksbordet så blir det lätt att använda i maten!                – Du kan använda stora växter som rumsavdelare, speciellt snyggt blir det med stora palmer, eller mindre växter på en bänk.

Länkar inspiration växter och inredning

Se mer inspiration om rosa inredning, Orkidé hall

Hoppas du fick lite inspiration till växter och inredning!