Natur hemma till våren!

inspiration naturI vår vill vi ha en känsla av natur hemma, det ska vara trä och ombonat men med mer färg. Vi får inspiration från hela världen, inte minst från orienten. Indiska möbler är fortfarande populärt men den afrikanska stilen kommer stort och ger inspiration till vårens inredning. Se bilden  där gränsen mellan ute och inne suddas bort, den här känslan vill vi gärna skapa hemma..:)

Trärent, pinnstolar, djurfällar och naturromantiska mönster gäller. Djur i alla varianter inspirerar i vårens inredning, som till exempel tapeter, tyger, vaser och lampor.

Den indiska stilen kan du till exempel hitta på Tabbouli house, min favoritbutik. De har massor med orientalisk inredning och nu har de även fått in lite mer inredning från SIA, vilket ger den orientaliska stilen en cool brytning och mer lyxig känsla.

Färger som passar bra till naturinspirerad och indisk inredning:

indisk inspiration2012 får vi inspiration av ljusa, fräscha och uppiggande kulörer. Pasteller med gråa toner ser vi mer av. Mjuka kulörer som dimrosa och dimblå, till petroleumblå och mintgrön. Nytt i årets inredning är skira, genomskinliga pudertoner, romantiskt men inte sockersött. Olika grå nyanser, gärna i den mörka skalan. Den mångsidiga och spännande pärlemorn ger en skimrande och modern framtidskänsla i vår. Framtiden ger inspiration nu, men vi ser även över axeln och tar många influenser från 50-, 60- och 70-talet. Särskilt orange väntas komma ännu mer och ljusgult ser vi på inredningsdetaljer. Turkost ger en fräsch känsla i inredningen i vår. Olika varmare blå nyanser känns lite mer spännande än favoriten lila.

Tapeter till natur och indisk stil

tapeter inspriationMönstren är både stora och små i vårens tapeter. Vi ser
mycket blommönster, men vi får också inspiration av kreativitet och lekfullare motiv att sätta på väggen hemma. Inred med en spännande och tuff känsla av trä, betong eller containermetall. Väljer man dessa hårda ytor i inredningen är det en bra idé möta upp med mycket mjuka textilier,  med sköna kuddar och gardiner med extra len yta, som sammet, för att behålla en ombonad känsla hemma.

Läs mer om inredning och natur:

Kuddar och mys vill vi gärna ha hemma, gärna en egen trädgård. Natur ger en harmonisk känsla och idag söker vi oss till vår personliga inredning som får oss att må bra helt enkelt.