Inspiration Inredning

Inredningsblogg med inspiration till inredningen!

Inredning sommar

Inredning i sommar

Här får du lite sommar- inredningsinspiration! Jag satt och kollade lite på hemnet och fastnade för några väldigt mysiga hem! Nu på sommaren och till sommarhuset gillar jag den lantliga inredningsstilen: country/shabby/brocante (läs mer om dem nedan). Det blir lätt för ”gullig” inredning när man inreder i de här stilarna så man får tänka sig för lite.. Den här underbara trädgården/hemmet ligger i Norrviken/Vätö.

 

hem

 

 

 

Country style inredning

Country style har varit stor bland inredningstrender under lång tid. Jag gillar stilen men jag vill blanda upp den med andra detaljer. Varje land tolkar stilen lite enligt sina stilar, därför kan det vara kul att jämföra inredning från olika länder.

Country style är allt från norsk lantlig inredning till en kinesisk variant på samma tema. Många faller för lantlig inredning från England, vilket kanske i sig kan förklara varför shabby chic är så populärt.

Lantlig inredning/country style har varit stort under ett antal år. Den populära inredningsstilen har mattats ner en aning men är fortfarande populär. Country style är en romantisk, mysig, vacker och trygg stil.

Vit lantlig inredning består av allt ifrån små, vita möbler, ibland med målade mönster, allting i vitt, därav namnet vit lantlig inredning.

Shabby chic
Stilen som är förknippad med country style kallas också för shabby chic. Inredningsstilen har sitt ursprung i USA och England och blev populär på 1980-talet. Vit lantlig inredning som denna är  enkel men elegant och utsmyckad, slarvig och prydlig på samma gång och gammal stil på nya saker. Vit lantlig inredning av shabby chic-stilen ser lite olika ut beroende på var i världen man befinner sig. I USA är den romantisk, med varma färger och mycket blommönster. Här i Sverige är det verkligen vit lantlig inredning då allt som har med stilen att göra går i mer eller mindre vitt.

Brocante chic

Till lantlig inredning passar också stilen brocante chic (brocante betyder loppmarknad) som blandar rustik inredning med sött:  Möbler i metall och trä med väderbiten patina blandas med ljusa pasteller och snittblommor. Jag gillar den här stilen om den används på ett snyggt sätt men jag vill gärna blanda in lite annan inredning så det inte blir för tråkigt.

Nedan från vänster: Underbar altan, bild från Hus och hem, bild till höger: Vitarosorochförgätimigej.

Jag älskar de två altanerna nedan, så otroligt mysiga och somriga. Växthuset nedan är supervackert, tänk att ha ett sådant!

veranda sommaraltanväxthus

 

 

 

 

Länkar sommar inredning:

Brocante shic inredning

Hoppas du fick lite inspiration till inredning i sommar!

 

2 kommentarer

  1. Ja visst är det härligt nu när våra trädgårdar börjar blomma och få liv igen och en helt ny plats finns för oss att njuta på nu när sommaren är här! Vi får vara ute i trädgårdarna och mysa och eller på balkongen med för den delen för de som inte har trädgård! Bara så ljuvligt att få påta med lite blommor och dofta på dem och helt enkelt njuta ute, det är så avkopplande 🙂

    Tack för fina bilder – härligt med inspiration!

    Önskar dig en fin vecka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *