Inredning vardagsrum 2013

Nu till våren kommer det mycket inom inredning som passar mig: inspiration från natur, mycket mönster, vackra färger, personliga detaljer, mysig känsla men ändå strama och raka linjer.Jag vill välja alla dessa inredningsstilar hemma hos mig och att då få till en röd tråd är inte lätt..vi får se hur det ska gå, så här ser det ju ut idag hemma hos mig. Jag har speciellt fastnat för den mysiga inredningstrenden med inslag av trädetaljer och jag söker nu efter en bambulykta, jag har bland annat sett sådana hos Zelected by house, så kanske blir ett homeparty med dem snart… Här kommer lite inspirationsbilder på olika vardagsrum till vårens inredning!

Den sista bilden är från ett fint Danskt hem och här ser ni mer av detta fina hem!

Inredning vardagsrum med naturkänsla

Att inreda hemma så att man får en känsla av natur hemma är de på företaget Ute och inne väldigt duktiga på, här har jag skrivit lite mer om deras inredning. Hur gör du då för att få lite mer natur hemma hos dig?

1. Börja med att rensa bland din inredning i vardagsrummet så du bara har kvar de möbler och inredningsacessoarer som du gillar mest. Då ser också bättre rummets möjligheter och vilka träslag och färger som du kan ta in.

2. Välj gärna en inspirationsbild att utgå ifrån vad gäller färger, stil och/eller material. Tänk efter vilken känsla du är ute efter i din inredning och hur du kan föra över den känslan till ditt rum.

3. Välj gärna ett träslag när du inreder hemma eftersom det annars kan bli ett lite splittrat intryck om du blandar för mycket mellan till exempel furu och mahogny. Att blanda ljus ek med ljus furu går bättre. Bestäm vilken bas inredning du ska ha i rummet och fundera över vilket träslag och färger som passar ihop med detta.

4. Välj färger som du gillar i inredningen och försök att hålla dig borta från alltför mycket mörka färger i samma rum. Försök gärna skapa olika små ”oaser” hemma för olika tillfällen: I matrumme kan du till exempel välja lite festligare färger medan du i sovrummet troligen mår bättre av lite lugnare färger.

Läs mer från inredningsbloggar!

Läs mer om inredning sovrum.

Lycka till med inredningen av ditt vardagsrum!