Inspiration färger hemma

inred

Från: diyanazman.com

Få saker ger mig så mycket inspiration som färger. Det här rummet är dramatiskt färgsatt med blått och en vågad lampa i grönt och lila färg. Den pråliga guldspegeln ger en lyxig känsla. Snyggt? Tveksamt men originellt och ger inspiration!

Lila färg förknippas med andlighet, auktoritet, lyx och välstånd. Den leder till introspektion, bättre sömn och meditativa tillstånd.. Det sägs även att den här färgen mildrar smärtan vid skador, dvs. när man har ont.

 

svart färgerHmm..vad tycker vi om det här rummet då? Massor med färger och blommor på väggen. Inredaren här har kanske inspirerats av en färgglad sommarrabatt.. Härlig inredning och här skulle jag gärna vistas! Däremot skulle jag efter alltför lång tid i det här rummet känna mig lite instängd av alla färger och mönster. Men absolut lite mer av de här färgerna i svenska hem vill jag se!

 

 

 

 

 

 

lila vardagsrumMysigt med bara en fondvägg i en starkt och dov lila färg. Den här lila färgen blir snygg tillsammans med gräddvitt, beige och gärna lite accenter i blått, guld eller silver, vissa gröna nyanser och lila-rosa. Jag är inte helt säker på vad inredaren till det här rummet ville åstadkomma men en lyxig känsla får man från tavlan av en kristallkrona och spegelkarmen på öppna spisen. Spännande och originella detaljer.

 

 

 

 

 

 

 

 

färger läderDet här rummets inredning gillar jag! Det rosa är snyggt matchat med bruna läderfåtöljer vilket ger en harmonisk och mycket varm känsla i inredningen. Fönstret är coolt, ser nästan ut som att de målat på ett papper men jag vet inte…Guldgubbarna på väggen är dock inte riktigt något som jag skulle sätta upp. Allt som allt så är rummet inrett coolt, mysigt och harmoniskt med vackra färger.

 

Färger hemma

Färger påverkar människan både kroppsligen och själsligen.  Metoden att med hjälp av färger påverka människan fysiskt och psykiskt, i dag även kallad chromoterapi, har länge varit känd i många gamla kulturer i Egypten, Persien, Tibet, Indien och Kina m.fl. områden. I väst har användningen av färg i terapeutiskt syfte inte varit lika utbredd.

Färgterapi grundar sig på ett energetiskt synsätt. Ljus, värme, ljud, färg, magnetiska och elektriska energier är olika former av energi med olika frekvenser hos vibrationerna. Olika färger är ljusvågor av olika längd. Saker och ting har inte en bestämd färg, utan färgen beror på ljuset som reflekteras på deras yta. Det synliga ljuset är bara en liten del av det elektromagnetiska spektrat.

Länkar inredning färger

Inred hemma med färger, Ny färg hemma, Mer inredning på Inredningsbloggar

Hoppas ni fick inspiration av de härliga färgerna!