Inredning spa

inredning spaKolla in den härlig lila inredningen från spa:t på Färna Herrgård i Skinnskatteberg! En del av spa- avdelningen går i mysigt lila med mysbelysning och lyx känsla, hit måste jag åka i sommar- precis min stil på herrgård och spa! Det är en vacker gammal herrgård med Krav märkt frukost:

(Djur i KRAV-godkänd produktion ska kunna bete sig så naturligt som möjligt. Som exempel ska KRAV-godkända grisar få vistas utomhus och beta, böka och gyttjebada. Därför är det superviktigt att vi köper krav-märkt och närproducerat om vi köper kött! Läs mer om KRAV )

 

 

 

 

inredning spainredning spaspa inredning lila

 

 

 

 

Lila inredning hemma:

Lila är en längtansfull och andlig färg som sägs ge bättre sömn. Färgen förknippas med andlighet, auktoritet och grandiositet, lyx och välstånd. Den leder till introspektion och meditativa tillstånd, vilket gör att färgen passar utmärkt till platser för avspänning och lugn. Ljusa nyanser är fridfulla, men mörka kan trötta ut ögonen om de används på stora ytor. Det sägs även att den här färgen mildrar smärtan vid skador, dvs. när man har ont.

Mixa lila inredning

Varmt lila: Purpurlila kommer från rött och blått och beroende hur färgen blandas kan variationen vara mycket stor. Lila passar bra med gult, blått och blekt orange, för att nämna några. Det kan ibland gå fel när man inreder med lila eftersom färgen inte är helt enkel att blanda med andra färger. Ett tips kan vara att föreställa sig hur färgerna ser ut i naturen: om du till exempel vill ha syrenlila hemma  kan du helt enkelt plocka en liten syrenkvist och sätta ihop med andra blommor och se vilka nyanser som passar med vilka.

Varmt lila tillsammans med färger med röda inslag ger en varm och ombonad känsla. Varmt lila har inslag av rosa i sig, förutom rött och blått.

Kalla lila färger: Syrenlila är en lugn färg och kan passa bra i arbetsrum. Syrenlila och malva mixar du snyggt med grått, djupblått, klargult och vissa gröna nyanser.

Nedan några fler bilder från Färna spa och herrgård!

farna herrgardfarna herrgardfarna spa

Länkar lila inredning

Inspiration färger, Färger tricia Guild, Inredningsbloggar

Hoppas du fick lite inspiration till inredning med härliga lila färger!