Inspiration snyggt kök!

inspiration kökIdag satt jag och kollade in inspiration bilder från Booli och hittade det här snygga köket! Jag gillar verkligen svart vitt och att lägga till vackra detaljer och färger som blir så snygga till den bakgrunden!

Spotlights ger lite extra lyx känsla i det här köket och gör att kaklet ser ännu mer blänkande ut. Den robusta, moderna och stilrena köksgruppen passar  bra in mot det annars så klassiska och stilrena köket. Takbjälkar och rosa rosor ger värme och charm till rummet!

 

 

 

inspiration kökinspiration kökinspiration kök

 

 

 

 

 

Så här kan du fixa iordning ditt kök med mindre åtgärder:

Inspiration kakel

Att byta ut kakel i köket kan göra stor skillnad! Kakel finns i alla prisklasser och material. Jag var till K rauta, Bauhaus, Kakelspecialisten och Kakelpalatset när jag renoverade min förra lägenhet. På det sista stället hittade jag en jättefin vit pärlemor mosaik till mitt kök. Om du har en stor yta du ska kakla i ditt kök rekommenderar jag dig att först se liknande kök vilket kakel de valt för att få en idé om hur det kommer se ut klart och sedan se på K rauta eller likande. Tänk däremot på att den billigaste sorten kanske inte har så bra kvalité. Du vill ju att kaklet ska vara lätt att rengöra och att all smuts, ånga osv inte ska fastna direkt. Att sätta kakel i köket är inte så svårt men det kostar ju lite med material osv så om du inte planerar att göra om det så rekommenderar jag att du anlitar någon, speciellt om du behöver skära i kaklet. För en hantverkare går det fort!

Byta luckor i köket
Att byta ut luckorna kan bli dyrt. Billigast är IKEA.  Eventuellt kanske det räcker med att måla/lackera dem?  Det kan göra väldigt stor skillnad för ditt kök.

Ny blandare

Att installera ny kran/ blandare kan ge ett lyft till köket. Du använder ju kranen många gånger varje dag om du vistas i köket och en stor blänkande lyxig kran är snyggt!

Belysning till köket
Belysningen i köket är viktig!Välj spotlights istället för ljusrör, eller kanske annorlunda taklampa som kanske egentligen inte passar för ett kök? Det här passar extra bra i ett ganska avskalat kök tycker jag.

Ny bänkskiva

Köksbänken kan ibland vara lite krångligt att byta ut. Om du bestämmer dig för att byta bänken i köket ska du tänka på att välja ett material som är hållbart och prisvärt. Granit är mycket tåligt men dyrt. Om du till exempel har en rostfri diskho och en köksbänk som inte sitter ”ihop” med diskhon så kan du relativt billigt och lätt byta ut bänken, då du inte behöver tänka på att göra hål för diskbänk och du kanske inte behöver så stor köksbänk. Då kan du välja ett lite lyxigare material. Många väljer en nedsänkt diskho i en bänkskiva i massivt trä. Tänk då på att kanten vid diskhon blir utsatt för mycket fukt och kan skadas.

Mer inspiration kök

Inspiration och tips kök, Mitt kök

Hoppas du fick lite inspiration till ditt kök!