Inspiration Sovrum

Här kommer lite inspiration till ditt sovrum!

inreda-sovrum

 

 

 

 

 

 

 

 

Inred lyxigt sovrum

I sovrummet är det härligt att vakna upp till en vacker och mysig atmosfär. Hotellkänsla med mycket och mjuka textilier och avskalad och harmonisk inredning vill många ha. Här kommer de bästa tipsen:

Ge sängen en lyxigare känsla genom att höja benen och täck sängen med en sängkappa som matchar överkastet. Höj sänggaveln så sängen blir mer dominant i rummet. En klädd sänggavel ger en lyxig känsla i sovrummet. Unna dig vackra och lyxiga textilier i sovrummet. De flesta hotell bäddar med satin-lakan, som ger en sval och mjuk känsla som håller i evigheter. Bädda sängen med många kuddar i matchande örngott, ett tjockt överkast och med en mindre filt som ligger ”kastad” över sängens fotände. Dekorativa kuddar i olika material är också ett bra sätt för att få fram lyxkänslan i sovrummet. Blanda gärna bomull med sammet, siden, ull och fuskpäls. En bänk, antingen stoppad eller enkel, vid  sängens fotände, förhöjer hotellkänslan.

Sprid ljuset i inredningen. Ljuset är viktigt: Bordslampor med dimmer ger bra myskänsla. Satsa mer på mindre ljuskällor än på takbelysning. Levande ljus gör stor skillnad för en lyxig stämning på vintern men även på sommaren. Ställ gärna flera ljuskällor bredvid varandra, det blir ett mer dramatiskt intryck än att sprida ut dem i inrednigen. Den ultimata lyxiga känslan uppnår du enklast med en kristallkrona i taket. Storleken skall alltid anpassas efter rummet och takhöjden: en allt för stor krona gör att rummet känns mindre. Detta gäller för alla typer av taklampor, så utgå alltid från rummets storlek.

Inred med textilier för en lyxigare känsla i sovrummet: matta, gardiner som når ner till golvet eller ännu längre. Häng flera gardiner i olika färger bredvid varandra. Mixa olika stilar och material men ha ändå en röd tråd i inredningen.

Länkar sovrum

Inreda orientaliskt, Inreda sovrum i färg, Inspiration Sovrum

Inspiration kuddar hittar du här.

Hoppas du fick lite inspiration till ditt sovrum!