Inredning orientaliskt Vardagsrum

Jag håller på och funderar på inredningen av mitt sovrum och vardagsrum hemma och kanske ska jag fortsätta i orientalisk stil som jag börjat med lite… Jag har fortfarande inte kommit underfund med hur jag vill ha det, speciellt i mitt sovrum. När jag satt och tittade på Bazaar så fastnade jag för några vackra möbler till vardagsrummet: kolla in de här nedan som jag satt ihop med Ikeas Kivik fåtölj, mitt Mio satsbord och diverse kuddar. Problemet är bara att jag idag har en mörkgrå soffa (se mitt vardagsrum) och svart-blå gardiner så det blir alldeles för mycket mörkt. De har även dessa möbler i vitt men då skulle det kanske bli för vitt istället med de vita väggarna..Hm, får fundera lite här, men sätter in min inspirationsbild här ialla fall:

inredning orientaliskt

 

Prisexempel tv bänk: 5990 kr/Bazaar. Jag gillar blandningen av de strama orientaliska möblerna tillsammans med varma färgglada orangea och rosa nyanser. Här kan du få fler tips om hur du inreder i stilen och med dessa färger.

Så inreder du orientaliskt

Med en ljus bas i inredningen  kan det bli väldigt effektfullt att lägga till orientaliska inslag:  mattor, puffar, kuddar osv. Jag tycker personligen att en del av den orientaliska inredningen är lite ”murrig” och lite ”för mycket” ibland. Jag föredrar den orientaliska inredning som är lite mer stram och rustik med raka linjer, vilket går ihop med de rustika inslagen som kommer mer och mer i annan inredning.

De vita möblerna från Bazaar påminner nästan lite om den lantliga stilen, men har den exotiska österländska känslan och känns lite roligare än den lantliga stilen som vi kanske börjar tröttna lite på nu? Med dessa möbler i vitt kan man skapa en lite mer avskalad och skandinavisk ljus inredning men ändå med en orientalisk känsla. Det skulle passa väldigt bra i mitt sovrum… Ja, men ett rum i taget nu, mer om det sen.

 

Länkar Orientalisk inredning

Orientaliska skåp, Orientalisk inredning på nätet

Hoppas ni fick lite inspiration till orientalisk inredning- speciellt mysigt till hösten tycker jag!