Inspiration Inredning Speglar

inspiration speglarHär kommer lite inspiration till inredning med speglar! Att hitta snygga tavlor är nästan omöjligt enligt mig. Därför har jag börjat leta efter speglar istället: Speglar förstorar, ger lyx-känsla och i en stor, vacker ram kan en spegel bli mittpunkten i rummet! Här till vänster ser vi en spegelvägg med glasvaser framför spegeln som skapar en snygg effekt.

 

speglar inredningSpeglar kan du använda på olika sätt i inredningen, inte bara genom att sätta dem på väggen. Du kan använda dem som bordsskivor, till att klä in möbler till exempel. En spegelskiva under vaser med blommor skapar en lyxigt och vacker känsla i inredningen. Var försiktig bara med den här typen av detaljer så det inte blir för pråligt. Bäst är det om det smälter in med en matchande inredningen som är relativt avskalad i övrigt.

 

 

 

 

 

 

speglar inredningEn romantisk hörna med dovt rosa och spegelbord. Den här hörnan ser ut att höra hemma i en sekelskiftesbostad med möbler i romantisk och klassisk stil. Lite för sött för mig men väldigt fint.

Rosa passar bra ihop med brunt och grönt. Var försiktig när du inreder med rosa så du inte överdoserar färgen. Komplementfärger i jordiga toner är bra för att få en mer harmonisk känsla till rosa inredning.

 

 

 

 

 

 

speglar inredningRomantiskt smink-bord! I spegeln skymtar vi en romantisk inredning i rosa och beige med sidengavel och rosor. Det blir inte så mycket gulligare än så här i inredningsväg. Inte riktigt min stil men väldigt sött.

 

 

 

Tips och inspiration speglar

Speglar förstärker  ljuset: om du sätter upp en spegel i vinkel mot ett fönster så får du in mer dagsljus i rummet. Att tända ljus framför speglar ger supermysigt ljus!

Det man bör tänka på när man inreder med speglar är att allt dupliceras, inte bara det positiva. I hallen bör du undvika att placera spegeln mitt för en rörig skohylla till exempel. Att placera spegeln framför en vacker inredningsdetalj som du vill kunna se från flera håll är däremot ett bra inredningsknep!

Länkar inspiration speglar:

Inredning speglar, Walk in closet

Hoppas du fick lite inspiration till att inreda med speglar hemma!